Vrijheid voor professionals!

Lieve kiezer,

Boeren, verpleegkundigen, dokters, onderwijzers, bouwvakkers, horeca-ondernemers en last but not least de kermisexploitanten. Ze kunnen niet meer leven met de regels. Corona-regels of stikstofregels of de gewone Haagse bureaucratie: de maat is vol.

Lieve kiezer, vannacht waren het de boeren; vanmorgen waren het de kermisexploitanten; de zorg en het onderwijs voert bijna permanent actie. Deze laatsten doen dit dermate beleefd, dat het helaas niet opvalt. Wat dat betreft zouden ze iets kunnen leren van de boeren.

Maar we kunnen natuurlijk ook samenwerken! Wat is de gemene deler? De professional. Mensen met een echt beroep, een vak. Mensen met vakkennis, die iets kúnnen! Kom daar maar eens om, vandaag de dag. Kun je koeien melken, een spuit zetten, billen verschonen, een draaimolen laten draaien, les geven, een biertje tappen of een muurtje metselen? Kom dan naar Den Haag. Laten we even een datum prikken. Laten we dit met liefde en geduld ook even overleggen met Willem Engel, hij is echt een community manager van de bovenste plank, die de gemoederen in goede banen kan leiden, zodat het niet uit de hand loopt. Dan verlies je namelijk je gelijk, en dat moet nu net niet gebeuren. Gelijk hebben en gelijk krijgen in Den Haag, dat zijn twee dingen. En de professionals in dit land zouden wat meer aan het roer moeten komen in Den Haag. Expertise, dat is nodig, zonder dat we de democratie daarbij uit het oog verliezen. De werkvloer moet kaders kunnen stellen.

Het is tijd voor een gezamenlijke actie. Mijn koeien gaan niet op dieet. Patiënten van de dokter en verpleegkundige, leerlingen van de onderwijzer, bewoners van gebouwde panden, en pleziermakers van de horeca-ondernemers en kermisexploitanten: als professional heb je een verantwoordelijkheid voor deze mensen en dieren. We moeten gaan staan voor ons vak, en zeg NEE tegen onzinnige regelgeving. De bureaucratie loopt uit de hand. Wie een regel maakt voor een professional, moet uitgaan van vertrouwen. Vertrouwen is hét antwoord. Laat ons professionals los, en wij lossen het op.

De juf, de meester, de verpleegkundige en de dokter gaan volgende keer mee in de trekker en de hijskraan en de kermiswagen. De horeca maakt het feestje daar wel af. Op naar Den Haag! Mail via www.evenwichtdegelepartij.nl

Je Irene van der Marel, professional en boos over regels.

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof

Mooi filmpje met helder verhaal van professionele boer. Echt een professional! Je hoort hem over zijn kalveren en drachtige koeien, die kunnen niet op dit eiwit dieet. Heel Nederland snapt opeens dat stikstof in eiwit zit! Mooi voorbeeld van een professional die staat voor zijn vak en voor zijn dieren: https://www.facebook.com/hartvannederland/videos/600147980875019

 

This entry was posted in Boerenprotest, Demonstreren, Natura 2000, Natuur, Ondernemerschap, Voermaatregel, Zorg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s