Het middel is veel erger dan de kwaal

Lieve kiezer,

De corona-maatregelen zijn erger dan de kwaal. Corona is een normaal virus dat altijd al bestond en dat altijd zal blijven bestaan. We leven ermee en gaan ermee dood. Het nieuwe normaal is volslagen abnormaal. We moeten terug naar het normale normaal.

Want het virus valt wel beschouwd allemaal wel mee. Er is niet veel aan de hand. Corona is een lullig griepje, en er gaan mensen aan dood. Tja, zo is het leven. Het middel, de corona-maatregelen, richten veel meer schade aan. Bedrijven, inkomens, gezelligheid en studies lijden te veel onder de maatregelen. En er vallen ook extra doden door de maatregelen.

De cijfers bestrijd ik niet, maar wel de conclusies die eruit getrokken worden, over wat we moeten doen tegen het virus. Ik ben blij dat het OMT verdeeldheid laat zien, want uiteindelijk moeten de Tweede Kamer zelf oordelen, en jij, lieve kiezer, moet dus ook zelf oordelen.

De mondkapjesdiscussie is een mooi voorbeeld van hoe wetenschap verdeeld kan zijn. Het OMT is verdeeld. Ja, logisch, lieve kiezer. Je kunt in een lab een mondkapje testen, en dan zien hoeveel procent virus het afvangt per afstand waarop je het erop hoest, maar dat zegt niks over de praktijk van alle dag. De wetenschap kán geen duidelijkheid geven. Het is een feit dat er geen duidelijkheid is. Ga daar dan ook niet als een kleuter om zeuren, lieve kiezer. Er is geen wetenschappelijke duidelijkheid, punt. De Tweede Kamer moet dus zelf oordelen of het ongemak van een mondkapje voor de hele bevolking opweegt tegen het eventuele risico van het vervroegd overlijden van enkelen.

Die keuze lijkt makkelijk: we moeten koste wat het kost ieder mensenleven redden. Maar is dat zo? Kost het niet een beetje te veel? Aan levensvreugde en welzijn en welvaart van de mensen die overleven? Wat mij betreft wel. Het kost echt té veel mooie studies, bedrijven, banen en gezelligheid.

In Nederland overlijden gemiddeld elke dag 391 mensen. Dat is normaal, lieve kiezer. Laten het er eens 100 meer zijn op een dag, dat is dan zo, lieve kiezer. Daar zitten we nog lang niet aan.

De angst voor de dood is totaal uit de hand gelopen. We moeten grenzen gaan stellen aan de zorg. Een extra levensjaar zou niet meer moeten kosten dan 80.000 euro, grofweg twee modale jaarsalarissen. Laten we dat voor elkaar opbrengen. Als je zieker bent dan dat, tja, dan ga je. Je leven is dan voorbij, het kan best mooi geweest zijn, maar het duurt niet eeuwig. We geven nu 1,6 miljoen uit per extra levensjaar, lieve kiezer. De pensioenen moeten daardoor omlaag, mensen raken hun inkomen kwijt, salarissen bevriezen voor jaren en zelfstandigen en ondernemers zijn hun vermogen aan het verdampen. En jongeren zijn het meeste de klos, hoe begin je een studie zonder college? De jeugdwerkeloosheid is al 10%. Lieve kiezer, het kost gewoon te veel. Het kost nu al te veel, maar in de toekomst blijft dit nog jaren enorm veel geld kosten. We kunnen de rekening niet doorschuiven naar de jeugd. Zoals we nu smijten met miljarden, is abnormaal. Dat gaat in de toekomst zeker nog veel levens kosten.

En wachten op een vaccin is helemaal dom. Met stoom en kokend water een vaccin ontwikkelen is niet van deze tijd. Normaal duurt het jaren, juist vanwege het risico dat aan een vaccin zit. Het is niet niks, je speelt natuurlijk met vuur. Er is een bak regelgeving voor vaccinontwikkelaars, juist om mensen te beschermen tegen al te enthousiaste farmaceuten. En nu kan het allemaal opeens heel snel. Dat is tegen de regels die de wetenschap met al haar risicoanalyses zelf opgesteld heeft. Dus neem even de tijd voor een goed vaccin. Laat de Russen zichzelf maar platspuiten met hun Russische vaccin, en laten wij even afwachten. Als het vaccin er over vijf jaar is, dan mogen we in onze handjes knijpen. En laten we ook de ethiek opbrengen om het niet uit te proberen in Afrika. Daar is de honger al toegeslagen door alle corona-maatregelen; daar kosten de maatregelen zeker meer levens dan het virus zelf. In mijn lijf geen spuit in ieder geval. En zeg niet dat ik dan een complot-denker ben, want ik ben de laatste op aarde die gelooft in een complot. Ik heb wel de ervaring met het IBR-vaccin bij koeien. Hele veestapels gingen plat van dat vaccin, want er zat een fout in. De farmaceut (Bayer) gaf niet thuis, en de overheid ook niet! Er zijn jarenlang verschillende rechtszaken gevoerd, en uiteindelijk zijn die gewonnen. Maar niet door een sterke overheid, de overheid bleef erg laks in deze zaak. Het bedrijfsleven heeft met vereende krachten eigen onderzoek betaald. In de IBR discussie was het in de praktijk wel duidelijk hoe het zat, maar krijg het dan maar eens bewezen. Een inverse geval ten opzichte van de mondkapjes.

Lieve kiezer, zo gaat dan in groen-technische discussies. De werkelijkheid is heel complex, en er zijn heel veel factoren. Voeding, het weer, omgevingsfactoren en toeval. In de levende wereld weet je soms niet hoeveel 1 plus 1 is. Het kan alle kanten op. Je enige zekerheid is gelukkig de dood. Accepteer dat.

Laten we stoppen met alle corona-maatregelen. De doden vallen echt niet bij bosjes, en laten we gewoon normaal normaal doorleven. Als we echt íets willen doen, laten we dan de onderkant van de samenleving geen gratis mondkapjes uitdelen, maar gratis goede voeding. Dus vers, vet en gefermenteerd. Zie mijn blog hier over. https://lievekiezer.wordpress.com/2014/03/16/politiek-dieetadvies/ En het voedingscentrum met die vreselijke margarine afschaffen. Gelukkig kom ik hoe dan ook altijd bij mijn stokpaardjes uit. Mondkapjes zijn onzin, maar margarine, en mager eten, met te veel koolhydraten en suiker, dat is echt bewezen dodelijk. Laten we eens een meerjarige studie inzetten wat dodelijker is: het voedingsadvies van de overheid, met margarine, of corona. Ik durf een stuk kaas te zetten op margarine.

Dus lieve kiezer, ga lekker naar de supermarkt, koop een pak roomboter en stem Evenwicht, De Gele Partij. Dit laatste moet nog wel even voor 21 december geregeld worden, dat is de laatste dag waarop Evenwicht zich kan aanmelden bij de kiesraad voor de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart 2020. Ik heb mensen nodig waar ik op kan bouwen, al zijn het er maar vijf. Evenwicht heeft nu negen leden, maar die zijn niet actief. We hebben wel veel fans, maar die zijn ook niet actief. Als we mee willen doen met de Tweede Kamerverkiezingen, dan moet er een ALV gehouden worden, waar we een verkiezingsprogramma vaststellen. Dus mensen die WEL tegen de corona maatregelen zijn, maar NIET mee willen doen met de verhulde migranten haat van Baudet en Wilders (dat zijn de enige partijen die tegen de corona-maatregelen zijn), die kunnen opstaan met Evenwicht.

Dus, wordt gewoon ff lid, dan leggen we contact. www.evenwichtdegelepartij.nl Het kost je hooguit één avondje vergaderen in een ALV (Algemene Leden Vergadering). Het politieke geluid tegen corona-maatregelen moet echt beter.

Je Irene van der Marel, voorzitter van Evenwicht en notoir tegenstander van corona-maatregelen, én van populisten en complotten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s