John van Spithoven heeft gesproken

Nou, lieve kiezer,

Het landbouwdebat is begonnen! Er komen standpunten los van belangrijke mensen.
John van Spithoven, dat is echt een orakel, zonder gekheid, met respect, hij geeft altijd antwoord op alles, van Stikstofclaim, heeft in de Boerenwhatsappgroepen een post gestuurd, en die gaat rond.

Helder verhaal. Ik zie grote overeenkomsten met Agractie, dus we hebben nog steeds 1 lijn, en Stikstofclaim kan dan ook mee doen. Dat is mooi, die hebben een grote community en heeeeel veel kennis. Ze lezen Kamerstukken en vonnissen van de rechter, en ze halen ieder haakje boven water en hebben nu zelf de staat gedaagd. Lieve kiezer, het wordt spannend allemaal, maar dit is in ieder geval hun standpunt:

“Wordt Adema de ‘Verlosser’ van de grondgebonden melkveehouder of wordt Holman de ‘Martelaar’ van de intensieve Brabantse veehouderij
Het is vrijdag, eind van de week. Het is in Europa terecht onrustig. Om verschillende redenen gaan boeren terecht de straat op.

In Nederland ook. Adema, die pas anderhalf jaar minister is, probeert met chaos tactiek zijn persoonlijke idealen te verwezenlijken. Door een opeenstapeling van destructief beleid is er voor geen enkele agrarisch ondernemer een toekomst in Nederland. Stikstof, NPLG, water, klimaat en derogatie zorgt voor eenheid onder de boeren tegen over de minister. Eenheid die lang zoek was en belangenbehartiging niet kon leveren.
En dan ineens zegt Adema dat hij voor de boeren naar Brussel gaat. Hij wil iets regelen voor de boeren, voor de grondgebonden boeren, want die wil het kabinet zo graag (ineens). Adema wil weer verdeeldheid, en Adema wil zijn punt maken door eerst met destructief beleid een schot voor de boeg te lossen om vervolgens als ‘Verlosser’ de grondgebonden boer te redden…. voor even dan. Want bij het NPLG komen de grondgebonden boeren ook aan de beurt……NPLG staat synoniem voor 45 % van het landbouw areaal vernietigen.
Boeren, trap niet in het trucje van Adema!!!
Maar er was meer deze week, een landbouw begrotingsdebat. En daar was nieuwbakken ex boer ex EDF, zij instromer Holman van het Nieuw Socialistisch Contract. In zijn tweede politieke optreden in zijn carrière was hij ditmaal net zo teleur stellend als de eerste keer. Als ervaringsdeskundige hield hij de kamer voor dat boeren klaar waren voor een forse krimp. Hij kreeg zelfs een compliment van Tjeerdje 50%. Maar waarom krimp kon hij niet duidelijk maken, zo iets van inspraak zonder inzicht geeft uitspraak zonder uitzicht. Holman wil graag krimp, de Brabanders straffen , de varkensboeren en de pluimveehouders. Waarom? Omdat hij zichzelf nu eenmaal op het tweede kamer podium heeft gehesen voor deze gelegenheid (en zijn rancune tegen de Brabanders) door zich als vrijwilliger bij Pieter aan te melden….

En de boer…..die gaat de straat op….terecht….omdat hij zoekende is naar een daadkrachtig rechtvaardig bestuurder….in alle opzichten, als belangenbehartiger, als kamerlid en als minister.
Deel dit topic
John Spithoven”

Lieve kiezer, ik kan hier niet overheen. Oh, sorry, ik zal geen NPO jargon gebruiken.

Ik ga Agractie bellen, Eric Luiten. Bart Kemp was namelijk voorzitter van de STICHTING Agractie, maar Eric Luiten is voorzitter van de VERENIGING Agractie. Kijk, dat is natuurlijk interessant, een echte ALV, eens even horen hoe lang geleden die bij elkaar geweest is. Misschien heeft hij ook zin in een boerencongres. We moeten op 1 lijn komen, ÉÉN lijn! Het liefst mijn lijn natuurlijk, maar dat lijkt allemaal eindelijk de goede kant op te gaan. Ik denk dat we een community moeten opstarten in mooie online software, ik weet wel een goed merk, kost maar 30 euro per maand, mag je zoveel accounts als je wilt, en dan mag iedereen met een UBN nummer erin. Dus niet alleen als je weet wat dat is, maar dat je er ook echt eentje hebt. Yes. En dan een ALV, ik denk dat de Bloemenveiling Flora Holland misschien een goede plek is, want Klaas Knot heeft die sector laatst ook de wacht aangezegd. Die koopt nooit een bloemetje voor zijn vrouw. Zou goed zijn als hij eens op cursus ging bij de NPO. En overdag zijn daar toch weinig bloemen, die zijn dan al geveild, dus dan is er misschien ruimte voor een mooi boerencongres. Dan stemmen in Kahut, en dan hebben we alleen een goede microfoon nodig. Nou, kost een paar tientjes. Gewoon te regelen.

En dan de LTO bestuurders nog, maar die gaan zwijgen. Die zeggen niks. Die durven niet, want die hebben geen ALV om standpunten op te halen en die zijn te braaf om te zeggen wat ze denken. Hadden die maar eens de ballen van de NPO.

Ohhh, ik moet eigenlijk een deur verven vandaag, dus dilemma, dilemma, maar ik wil ook even connecten met Erik (neeeee, niet de NPO manier, echt op inhoud), dus misschien toch een laptop dagje. En ik moet hem bellen. Maar ik ben helemaal geen beller, ik durf nooit te bellen. En als ik dan eindelijk iemand bel, dan wordt ik meestal niet opgenomen. Afijn, even een cliffhanger…

Je Irene van der Marel die op het punt staat om te gaan bellen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment