Over Irene

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lieve kiezer,

Ik was ooit gemeenteraadslid in Ede. Maar in 2018 hebben we een nieuwe partij opgericht:  EVENWICHT, de gele partij.

http://www.evenwichtdegelepartij.nl

Evenwicht is sociaal én liberaal.
Evenwicht zoekt de groene nuance op klimaat en biodiversiteit. Klimaataanpassing kan ook een optie zijn. De natuur past zich sowieso aan de omgeving aan.
Evenwicht is ook genuanceerd op immigratie: we hebben migranten nodig, en migranten ons, gelukkig. Europa zit dicht, je komt er zomaar niet in. De status quo is een bevochten compromis waar wij achter staan.

Helaas heeft Evenwicht geen zetel gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, maar in 2022 komen we terug. Je kunt zomaar lijsttrekker worden in iedere gemeente van Nederland, dus wordt gewoon even lid.

http://www.evenwichtdegelepartij.nl/lid-worden/

Ik ben ook boerinVerder werkte ik vroeger als boerin, kaasboerin wel te verstaan, en ik was voorzitter van alle kaasboeren en boerinnen bij de Bond van Boerderij-zuivelbereiders. Daar streed ik hard tegen de fraude in de boerenkaas die al 20 jaar bestaat (stiekem melk verhitten). Onbegrijpelijk, lieve kiezer. Daar komt mijn idee vandaan dat de overheid soms heel zwak is, en veel beter moet worden. Daarnaast was ik raadslid, bij mijn dierbare ex, het CDA, voordat ik Evenwicht had opgericht.

Verder ben ik landbouwkundig ingenieur. Kennis in groene dossiers is tegenwoordig schaars, en daardoor gaat er veel mis. Vergeet nooit dat landbouw en natuur en klimaat technische dossiers zijn, met harde feiten. Als je die mist, dan slaat je mening eigenlijk nergens op. Wij van Evenwicht zijn echte zogenaamde Ecomodernisten.

Door de spellingcontrole op de computer heb ik ook redelijk leren spellen. Daar ben ik trots op, want ik ben een echte bèta. En ik ben eerste-generatie “intellectueel”, voor zover die bestaan. Daarnaast ben ik voorstander van meer boeren bèta eerste-generatie intellectuelen in de politiek, want die zijn schaars. Voìla, driewerf reden om op mij te stemmen.

Ik ben dan moeder van 4 stiefkinderen, 3 kinderen en oma van 3 stiefkleinkinderen. Mijn kinderen zijn zelfstandig en vrij opgevoed, en doen hun eigen was vanaf 16 jarige leeftijd.  Verder ben ik bijna 49 jaar oud, waarvan bijna 20 jaar gehuwd (dus wel nog steeds met de vader van mijn kinderen, mocht bovenstaande vragen op roepen).

Mijn passies in de politiek zijn landbouw en onderwijs. Boer Koekoek vind ik geweldig, even voorop gesteld dat er ook veel verzetsstrijders lid waren van de Boerenpartij. Ik heb ook tijdelijk in het onderwijs gewerkt, maar vond het de school waar ik werkte erg laks.

Momenteel werk ik weer lekker voor het bedrijfsleven, want bovenal ben ik ondernemend.

In de stalHet gaat mij om de uitgangspunten van EVENWICHT. Als vrijzinnig mindfullnesser sta ik pal voor de uitgangspunten:

http://www.evenwichtdegelepartij.nl/uitgangspunten/

Tolerantie
Transparantie
Vrijheid
Solidariteit
Democratisering
Ondernemerschap
Intentie

Met name die vrijheid en solidariteit, lieve kiezer, die vind ik belangrijk. Ik neem verantwoordelijkheid voor mezelf (vrijheid), en voor jou (solidariteit). Als jij dat nou ook doet, dan komen we samen heel ver, lieve kiezer. Jij en ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s