Over Irene

Lieve kiezer,

Ik was gemeenteraadslid in Ede. Maar nu heb ik een nieuwe partij opgericht, dus ik ga uit de raad en campagne voeren voor EVENWICHT, de gele partij.

http://www.evenwichtdegelepartij.nl

Evenwicht is sociaal én liberaal, en zoekt de groene nuance.

Verder blog ik zonder meel in de mond, lieve kiezer. Ik heb soms ook wel eens spijt van dingen die ik gezegd heb, maar voordeel van bloggen is, dat je het dan kunt verwijderen.

Ik ben ook boerin

Ik sta pal voor de standpunten van EVENWICHT, en mochten we een grote fractie worden, dan vind ik dat we af en toe verschillend mogen stemmen in de raad. Zo gaat dat in de politiek, lieve kiezer.

Verder ben ik ook boerin, kaasboerin wel te verstaan, en bestuurder bij de Bond van Boerderij-zuivelbereiders (vanwege die kaas), en ingenieur. Dat laatste betekent dat ik mijn titels op orde heb. Door de spellingcontrole op de computer heb ik ook redelijk leren spellen. Daar ben ik trots op, want ik ben een echte bèta. En ik ben eerste-generatie intellectueel. Daarnaast ben ik voorstander van meer bèta eerste-generatie intellectuelen in de politiek, want die zijn schaars, terwijl zij het normaal gesproken beter weten. En meer boeren in de politiek, voìla, driewerf reden om op mij te stemmen, nog los van de partij.

Op vrijdagmiddag had ik mijn “moedermiddag”. Ik ben dan moeder van 4 stiefkinderen, 3 kinderen en oma van 3 stiefkleinkinderen. Gelukkig kunnen de kinderen zich zelf goed redden, zodat we meestal quality time hebben onder het ontbijt. 47 Jaar oud, waarvan 18 jaar gehuwd, (dus wel nog steeds met de vader van mijn kinderen, mocht bovenstaande vragen op roepen).

Mijn passies in de politiek zijn landbouw en onderwijs. Boer Koekoek vind ik geweldig, even voorop gesteld dat er ook veel verzetsstrijders lid waren van de Boerenpartij.

In de stalHet gaat mij om de waarden, de uitgangspunten van EVENWICHT. Als vrijzinnig mindfullnesser sta ik pal voor de uitgangspunten: Tolerantie, Transparantie, Vrijheid, Solidariteit, Democratisering, Ondernemerschap en Intentie. Met name die verantwoordelijkheid, lieve kiezer, die vind ik belangrijk. Ik neem verantwoordelijkheid voor mezelf, en voor jou, als jij dat nou ook doet, voor mij, dan komen we samen heel ver, lieve kiezer. Jij en ik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s