Filosofen on top: de vraag achter de vraag.

Lieve kiezer,

Heb jij dat ook wel eens, dat je helemaal gelukkig wordt van een ingezonden brief in de krant? Vandaag had ik dat van de brief van Bas Nabers in Trouw. Hij is filosoof, en die hebben we nu precies nodig.

Want bij corona is het ff nodig om de vraag achter de vraag te stellen. Dus iets in de geest van: “Waar zijn wij @#$^& nou helemaal mee bezig???”, maar dan kalmer en meer overwogen.

Een overwogen vraag stellen, lieve kiezer, dat is knap, als je dat kan. Bas Nabers kan dat.

Bas Nabers legt uit dat de politiek als één front van technocraten achter het RIVM aan loopt, zonder het RIVM te noemen. In mooie abstracties zegt hij dat hij politieke overwegingen mist, en politiek debat, over de voors en tegens van de corona-maatregelen. Inderdaad, inderdaad, dat is zo. En dan nieuwe politieke geluid, waarbij wel gekeken wordt naar de nadelen van corona-maatregelen, onbreekt nu in de politiek. Alleen Van Haga zegt wat, maar die is van een foute partij, FvD, en dat is een gepasseerd station. Ik dacht 70 jaar geleden, dat we dat al gepasseerd zijn.. Dat nieuwe, redelijke, kalme en overwogen nieuwe politieke geluid, dat is VSN, Vrij en Sociaal Nederland, www.vrij-en-sociaal.nl En je kunt er zomaar op stemmen, op 17 maart 2021. Laten we op 18 maart het politieke debat breder gaan voeren, en ook kijken naar inderdaad, inderdaad, de genoemde doelgroepen: jongeren, ondernemers, mishandelde kinderen, eenzame singles, ontregelde gezinnen, zieken zonder reguliere zorg. Lieve kiezer, wil je hier alsjeblieft over nadenken?

De vraag achter de vraag is inderdaad, inderdaad: wat is kwetsbaar, wat is solidair? Kan het kabinet dat uitleggen, lieve kiezer? Of komt er straks net als bij de toeslagenaffaire weer een slap aftreden van een heel kabinet, om zodoende weer gewoon door te gaan na de verkiezingen? Met de bril van straks kunnen we straks weer mooie vragen stellen in de enquête, maar we hebben die bril NU nodig. Lieve kiezer, als jij die bril ook hebt, stem dan VSN, Vrij en Sociaal Nederland. www.vrij-en-sociaal.nl

Lieve kiezer, deze beste Bas Nabers zou zo erelid kunnen worden van Vrij en Sociaal Nederland, www.-vrij-en-sociaal.nl Hij is van harte welkom.

Iedereen is van harte welkom, want VSN, Vrij en Sociaal Nederland, dat is “Beter voor iedereen!”

Je Irene van der Marel, Trouw lezer met dubbele gevoelens, en hopelijk vindt deze krant het niet erg dat ik hier content deel. Nummer 2 op lijst33, VSN, tijdens de Tweede Kamer verkiezingen (we voeren nog strijd met Willem Engel over welke districten we mee mogen doen, de kiesraad beslist maandag). Onze nummer 1 heet ook BAS, Bas Filippini.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s