Eén mens staat op twee kieslijsten?

Nou, nou, nou, lieve kiezer, wat er nu toch gebeurt is, je gelooft het niet.
Vrij en Sociaal Nederland had Willem Engel op de lijst gezet. Niet handig natuurlijk, maar wel met afspraken over waar hij zich aan te houden had. Helaas was er echt geen land te bezeilen met deze man, dus al vrij snel moet het bestuur hem aanspreken op zijn uitspraken. Het bestuur raakte hier hopeloos verdeeld over, en dit eindigde ermee dat de ene bestuurder de andere uitschreef bij de Kamer van Koophandel. Dat schijnt daar aan de orde van de dag te zijn, voor mij was het even wennen, maar goed, een bestuurscrisis over Willem Engel werd zo opgelost. Er loopt nog een aangifte, uitspraak 17 februari.
Ondertussen moesten we 1 februari kandidaten aanleveren bij de kiesraad, en Bas kon op basis van de Kamer van Koophandel papieren als gemachtigde optreden. Anna had echter de administratie in handen en leverde ook de lijst met kandidaten in. Dit onder het mom van een blanco lijst. De administratie bleef bij hoog en bij laag volhouden dat zij neutraal waren, dus veel kandidaten hadden hun H9 (instemmingsverklaring) gewoon naar de mailbox van de administratie gemaild. In verband met corona mocht dat dit jaar met een scan of foto, dus er kon gewoon gemaild worden naar de neutrale administratie. Mijn fijngevoeligheid en intuïtie weerhielden mij ervan, maar het kan ook gewoon vergeetachtigheid zijn geweest. In ieder geval greep ik de laatste mogelijkheid aan: H9 gewoon aan Bas geven met natte handtekening.
De administratie heeft uiteindelijk samengewerkt met Anna, nadat mailboxen tot twee keer toe over en weer gehackt waren door de vele ICT’er die lid zijn van onze partij. Als het niet zo erg was, had ik het best grappig gevonden. ICT’ers kom je normaal nooit zo tegen in de politiek, maar bij VSN hadden ze de macht in handen, dus er begon een soort van ICT oorlog in onze partij. Vroeger gingen mensen met een meningsverschil gewoon met elkaar in debat, maar dat was niet meer relevant met al die scans in bepaalde mailboxen. Tja, de technologie staat voor niets, maar zo moet het niet natuurlijk.


Ook de ondersteuningsverklaringen waren natuurlijk gemaild, dus daar werd ook om gestreden door ICT.
Afijn, voorlopig resultaat van dit alles:
VSN (Bas Filippini) doet mee in 6 kiesdistricten, Lijst Zeven in 12.
Ik sta op de lijst van VSN, op nummer 2.
Felix, Theo en Christian staan op beide lijsten! Dus in 6 kiesdistricten bij ons, en in 12 bij Anna. Wat een toestand. Felix en Theo heb ik gesproken en die waren helemaal van de kaart. Woensdag (hersteldag) hebben ze de hele dag bij de kiesraad gezeten, en gisteren veel gebeld, en een hele duidelijke brief ingeleverd, waarin staat dat ze ABSOLUUT niet op Lijst Zeven willen.

Nu is dat toch gebeurt. Ingeleverd is ingeleverd. Tja, zo werkt dat bij de kiesraad.
Misschien kan de kiesraad hier toch iets aan doen, en gewoon kijken naar de intentie en politieke mening van de kandidaat. In de agrarische sector gold altijd vergund is vergund, maar dat is ook niet meer zo, zie PAS-melders. Dus laten we dan die jurisprudentie gebruiken en nu even stellen: ingeleverd is niet ingeleverd.

Tja, ik weet het ook niet meer, lieve kiezer. Politieke avonturen.
Ik hoop dat de kiesraad er achter komt dat dit ook echt niet kan.

Omdat onze website ook nog in handen is van Lijst Zeven, hebben we nu (tijdelijk?)
www.vrij-en-sociaal.nl gemaakt.
Maar je kunt natuurlijk ook altijd even op de blog van Lieve Kiezer kijken, daar leg ik het allemaal even uit.
Ik hoop dat onze campagne nog wat wordt met deze vreselijke toestand. District Arnhem is in handen van Zeven, dus ik kan helaas niet op mezelf stemmen, wel op meneer Engel. Brr.
Je schijnt ook kiespassen te kunnen aanvragen, en dan op een landelijke lijst stemmen, moet nog even uitzoeken hoe dat werkt.

En we zoeken nog een goede bestuurder by the way.

Je Irene van der Marel, even beduusd van de kiesraad beslissingen. Ook al snap ik dat zij ons ook niet makkelijk vinden.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s