Gesubsidieerd geleuter

Lieve kiezer,

Onze partijleider Bas Filippini was op een podcast van Radio 1, bij ene Kee. Wat een slechte journalisten. Gekleurd en zonder diepgang. Tante Kee (het was een man trouwens, met lang haar, ik heb even gekeken naar de webcam) was alleen maar slecht aan het framen. Als je het mij vraagt, had hij onze Thema-Wijzer, met ons prille verkiezingsprogramma in wording niet eens gelezen. Dan zou je niet met zo’n vreemd verhaal komen. Ik hoop dat hij het zelf verzonnen had, dan had Bas hem kunnen vragen waar hij het vandaan haalt. Helaas is Bas daar te beleefd voor. Ongemakkelijk werd het wel meteen. Jammer, we hadden graag even vanuit een normaal welkom verteld waar we voor staan.
Onze Bas werd geframed als de opvolger van Pim Fortuin. Wat een vreemde vergelijking. Alsof hij ook vermoord moet worden. Misschien een indirecte oproep tot geweld, de opa van deze lange haren zat vroeger vast bij de Rote Armee Fraction. En dan verdenken ze VSN van complotten, maar het is gewoon een heel goed gevonden variant van terug-framen, puur van mijn kant.
De partij is al maanden oud, we hebben al meer dan 1500 leden en eindelijk komt er een uitnodiging van normale media. En dan wordt je op deze manier ontvangen.

Bas kon nog wel iets uitbrengen over onze beginselen en privacy en dat de corona-maatregelen een erger middel zijn dan de kwaal, maar heel duidelijk kwam het niet over. Er was nog een journalist met ongekamde haren. Alle journalisten met ongekamde haren schaar ik altijd onder de PvdA. Als we toch aan het framen zijn, dan kan ik dat beter. Samen met de lange haren (Groen Links?) werd Bas gewoon gesubsidieerd afgezeken. Dat noemt zich dan Radio 1, onze omroep voor de hoger opgeleiden, waar het wetenschappelijk dispuut zou moeten bloeien, samen met allerhande intellectuele journalistieke uitspattingen van enig niveau.

I am sorry, maar ik ben klaar met Radio 1. Alleen Jurgen van de Berg vind ik nog leuk. Ik hoop dat hij weer eens belt, lieve kiezer. Ik heb hem al eens aan de lijn gehad, dat ging toen nog over kaas, maar ik praat hem als enthousiast lid van de crowd van VSN graag bij natuurlijk. Ik heb hem meteen ook even bekeken op de webcam: een baard met hele dikke brillenglazen. Ik ben enorm fan, en toegegeven, ik had toch eerlijk gezegd een ander beeld bij deze warme en vriendelijke stem, waar meestal hele verstandige vragen mee uitgesproken worden. Ik probeer mensen niet op hun uiterlijk te beoordelen, dus ik ga mijn leven beteren.

Verder werd het idee van Natura 3000 gebieden heel enthousiast ontvangen in mijn duurzaamheidsgroepje bij VSN. Met een beetje mazzel staat het in het partijprogramma. Dan is VSN een soort D66, met relatief veel mensen die aan yoga of op Tai Chi doen. Er is nog een subgroepje dat aan Karate of Chinees vechten doet, die willen liever niet op Baudet stemmen, maar komen wel een beetje uit die hoek. Daar had de “lange haren” zijn vooroordeel over Pim Fortuin vandaan denk ik. En een ander heel belangrijk verschil met D66 is dat wij TEGEN de corona-maatregelen zijn, en met een beetje mazzel ook TEGEN de stikstofcrisis. Dus VOOR boeren. En VOOR bouwvakkers. We zijn D66 voor boeren. Ik kom ook altijd weer op mijn eigen stokpaardjes uit. Ik geloof dat ik het zo wel aardig geframed heb. We hebben helaas geen vrouw als partijleider, maar dat interview op Radio 1…. ik had het wel geweten: even goed de vieze oren wassen van de lange haren en ongekamde haren aldaar.

Ik had hier graag een link gepost, maar ik kan het interview niet meer vinden. Dat heb ik altijd op de site van Radio 1, hele slechte zoekfunctie. Dit is wel het programma:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-week-van-kee

Je Irene van der Marel, enthousiast lid van VSN, Vrij en Sociaal Nederland. www.vrijenscosiaal.nl
Stem 17 maart 2021. En wordt ook ff lid, hoe meer leden, hoe eerder we oren kunnen wassen van gesubsidieerde framers en leuteraars.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s