Leve het risico.

Lieve kiezer,

het loopt uit de hand, nu is zelfs de politie boos. Tja, die kunnen ook hun ei  niet meer leggen zo. De anderhalve meter werkt natuurlijk niet.  Met zulke vreemdsoortige regelgeving waar niemand meer in gelooft, krijg je een politiestaat. Maar gelukkig is dit land nog zo vrij dat de politie dan mag piepen. Ik hoop dat onze technocraten van het RIVM het zachtjes in het oor fluisteren van Rutte: “Stop er maar mee; je hoeft niet meer naar ons te luisteren; het gevaar is geweken; wij wilden alleen koste wat het kost iedereen kunnen behandelen in IC’s, maar je kunt dit risico ook anders bekijken.”

En dan gaat de hele boel weer gewoon LOS. Nooit meer anderhalve meter. Een risico is normaal. Zonder risico kun je niet leven. Het is altijd zo geweest en het zal altijd zo zijn dat als je dichtbij iemand in de buurt komt, of je raakt iemand aan, dan loop je een klein risico. Je kunt dan ziek worden. Van dieren kun je ook ziek worden trouwens. Tja, als je dan niet wilt, dan eindig je dus eenzaam en alleen zonder rokende economie voor je welvaart in een opgesloten kamertje. De mensheid sterft nog uit als we elkaar niet meer durven aanraken. Het is gewoon te gek. Terecht dat de politie piept dat de politiek niet meer achter hen staat. Bij dit soort regelgeving is dat ook gewoon niet te doen. Er is geen draagvlak voor. De politiek moet draaien naar normaal beleid, zodat we weer normaal in vrijheid kunnen leven.
Als je een risico 100% wilt uitsluiten, dan loop je weer nieuwe risico’s. Reken maar dat er wereldwijd meer mensen dood gaan van de lockdown dan van de coronagriep.

Het is tijd voor een nieuwe tijd, waarin we vertrouwen geven aan ontmoeting en aanraking. De dood of de gladiolen: risico hoort bij het leven.

20190415_203112

Barende koe die ook liever geen anderhalve meter samenleving wil en het risico heeft genomen van een zwangerschap, waar ze ook zeker een kleine kans heeft om het leven te laten. Maar… dit liep goed af, en toen was er een mooi kalfje geboren!

Ik wilde die dag demonstreren, maar mijn demonstratie was verboden. Dat kan toch niet, lieve kiezer. Ik ben thuis gebleven, maar ik vond het echt helemaal niet eerlijk, al helemaal niet hoe de demonstratie geframed werd door Remkes.

Evenwicht, De Gele Partij, wil zo snel totaal van de lockdown af, en dan NOOIT meer een lockdown. Leve de vrijheid, leve het risico.

Je Irene van der Marel, zijlijn-politicus en voorzitter van Evenwicht, De Gele Partij.

 

This entry was posted in democratie, Demonstreren, Dood, Landbouw, Risico. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s