Memento mori en stop de lockdown

Lieve kiezer,

Kredietverzekeraar Coface voorspelt 8000 faillissementen in het najaar. En dat is nog maar het begin, zegt Kees de Kort (BNR nieuwsradio). Het aantal werkelozen gaat verdubbelen. Oude mensen vereenzamen. Zieke mensen mogen we niet meer bezoeken. Kinderen mogen weer naar school, maar dat is meestal maar vier uurtjes in de week, verdeeld over twee dagen. Ze raken structuur kwijt en eindigen met een beeldscherm in bed. Studenten vereenzamen en kunnen hun kamerhuur niet meer betalen, omdat hun horecabaantje is verdwenen. Gezonde mensen komen kilo’s aan en sporten veel minder. De armste mensen hebben de meeste last. De voedselbanken verwachten verdubbeling van hun klandizie. Internationaal lijden mensen die met de dag moeten leven zelfs honger en strompelen zonder openbaar vervoer naar hun geboortedorp. Het haalt de kranten amper. En als mensen dan daadwerkelijk overlijden, dan mogen we niet eens normaal afscheid nemen.

En waarom ook alweer? Omdat we de curve moeten platten. IC bedden moeten koste wat het kost beschikbaar zijn.

Het RIVM schatte in april dat we 23.000 IC opnames hebben voorkómen. Als daar geen plek voor was geweest, waren al die mensen dus overleden. Maar 25% van de mensen op een IC overlijdt alsnog. Dus we schatten dat we 17.250 levens hebben gered. We zijn nu twee maanden verder, dus laten we zeggen dat we 50.000 levens hebben gered. Het cijfer kent vele onzekerheden, het zouden ook 25.000 mensen of 75.000 mensen kunnen zijn, of nog een heel ander cijfer. Want Zweden is het voorbeeld, en daar is alles weer heel anders. Dus het RIVM cijfer zou ook zeker achterhaald kunnen zijn.

Elke dag overlijden in Nederland 381 mensen. Jaarlijks dus 150.000. In een coronajaar zonder lockdown zouden we dus geschat 200.000 mensen hebben kunnen verliezen.

We hebben 92 miljard publiek geld uitgegeven aan de lockdown, om te voorkomen dat deze mensen ziek zouden worden, zonder IC bed beschikbaar. Om van privaat geld nog maar te zwijgen, maar laten we dit ook schatten op 92 miljard. Ik bedoel dan al die ondernemers die nu hun vermogen in hun bedrijf moeten stoppen en hun pensioen zien verdampen. Daar komen nog alle werkelozen van de toekomst bij. Een zeven op de tien Nederlanders leeft nu al op kosten van de staat. Ik durf die kosten voor de toekomst nog niet te schatten. Ook Europese kosten schat ik niet. Die miljarden laat ik even zitten.

Dan hebben we nu dus 184 miljard : 50.000 is 3,7 miljoen uitgegeven per gered leven. Omdat deze mensen allemaal kwetsbaar en oud zijn, red je ongeveer 5 levensjaren per gered leven (in Zweden was de gemiddelde leeftijd absurd hoog: 86). Dus de mensen die gered zijn door de lockdown, omdat er anders geen IC bed beschikbaar was geweest, leven ongeveer 5 jaar langer. Dus dat is 3,7 miljoen : 5 is ruim 7 ton per gered levensjaar.

De zorgkosten van het IC zelf en revalidatie zijn hierbij niet meegerekend. Een IC bed kost 2500 euro per dag x 3 weken is een halve ton. De revalidatie ook, dus laten we zeggen 8 ton per gered levensjaar.

Lieve kiezer, er is maar één conclusie mogelijk: het middel is erger dan de kwaal. In doktersprotocollen rekenen we met 80.000 euro per extra levensjaar. Dit is TIEN keer zo veel!! En de toekomstige werkeloosheid heb ik daar nog niet eens bij gerekend! De lockdown is voor blijvers dermate kostbaar en zet de levenskwaliteit dermate terug, dat een nieuwe afweging niet zou misstaan.

Als je een risico 100% wilt uitsluiten, dan ontstaan pas echt grote risico’s. De lockdown gaat meer levens eisen dan corona. Zonder risico leven is een mission impossible. De schoonheid van het leven zit toch juist ín het risico? De protocolfetisjisten organiseren een dictatuur waarin je alleen nog maar kunt wachten op de dood. Zo is het leven niet bedoeld. Het leven is vrijheid. Vrijheid is leven.

Natuurlijk, dood gaan is erg. Maar het is ook weer niet zo erg. Dood gaan we allemaal een keer. Dat is gelukkig de enige zekerheid die we hebben. En zonder uitzondering ook. IEDEREEN gaat een keer dood.
Dit virus lijkt wel te discrimineren, in America zijn juist zwarte mensen de klos. Maar dit virus is beter dan mensen, het discrimineert niet op huidskleur. Het zijn de arme mensen die de hardste klappen krijgen. Dat arme mensen vaak niet blank zijn, komt door menselijke discriminatie door de hele geschiedenis heen tot op de dag van vandaag. Laten we er in godsnaam wat aan doen. Laten we een voorbeeld nemen aan het corona virus en nooit meer onderscheid maken op huidskleur.

Lieve kiezer, het lijkt wel alsof de angst voor de dood ons in zijn greep heeft. We zijn opeens allemaal bang geworden om ziek te worden en dood te gaan. Maar laten we dit relativeren. Je kunt niet voluit leven zonder de dood voluit te accepteren. Als je koste wat het kost wilt blijven leven, dan rol je hangend aan de jas van de dokter je graf in. Dat is een vreselijke dood. Zorg dat je op tijd zorg gaat weigeren. Zorg dat je lekker sterft in je eigen bed, met je dierbaren waar je op tijd afscheid van hebt genomen. Doodgaan doe je ook maar één keer, helemaal zelf en in het moment ben je ook helemaal alleen. Er zijn vele miljarden mensen je voor gegaan, dus waarom zou je bang zijn? Je wordt opgenomen in de keten van de tijd, en dat is de uitgang. Het kan toch niet anders dan een mooi moment zijn?

Tegenwoordig geloven weinig mensen nog in een hemel, maar wat je ook gelooft, karma of wormenvoer, zorg dat je niet bang bent. Zorg dat je de realiteit af en toe zo goed op je laat inwerken, dat je angst kunt laten smelten. Je eindigt in niks en deze schitterende wereld draait dan gewoon door. Geniet daar gewoon van.

Ik hoop dat dokters het gesprek over de dood beter durven aangaan met de patiënt. Dat zou ook al helpen.

Lieve kiezer, stop de lockdown. Wees realistisch over het leven en de dood.
Zondag ga ik lekker demonstreren tegen de lockdown, en op 17 maart 2021 kun je stemmen op www.evenwichtdegelepartij.nl , als er tenminste genoeg leden zijn die de kosten hiervoor willen ophoesten. De hele Tweede Kamer is voor de coronawet, behalve de verhulde racisten van de PVV en Forum. Dus er moet een nieuw politiek initiatief komen, die beter durft te reageren op de technocraten van het RIVM. Het wetenschappelijk gelijk van het RIVM is een dispuut met vele achterliggende waarden. Een van die RIVM-waarden is: koste wat het kost iedereen behandelen. Lieve kiezer, dat is een onzinnig uitgangspunt. Loop daar als politicus niet angstig achteraan.

Zondag hoop ik in ieder geval Willem Engel van www.viruswaanzin.nl, die de demonstratie heeft georganiseerd, te ontmoeten.

Je Irene, zijlijnpoliticus, voorzitter van Evenwicht, die leven en dood evenveel schoonheid toedicht.

 

This entry was posted in #stopdelockdown, democratie, Demonstreren, Discriminatie, Dood, Eerlijkheid, kredietcrisis, PVV. Bookmark the permalink.

1 Response to Memento mori en stop de lockdown

  1. Pingback: Constant schuldig verzuim in 2020 als het om ongelijkheid draait | From guestwriters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s