Het debat kantelt

Lieve kiezer,

Vandaag las ik drie opinies waar ik blij van werd. Het is heel lang geleden dat ik in een gewone krant een interessante opinies las. Gewoon een opinie, waarvan je denkt: ja, zo zit het. Ik voel mij opeens een stuk minder eenzaam en alleen, lieve kiezer.

Ten eerste was er in Trouw (die krant die je vroeger als boer gerust kon lezen) een moeder die omschreef hoe 15 jaar opvoeding haar door de vingers glipte, nu haar puberzoon in de coronatijd eenzaam in zijn bed met een beeldscherm lag te verpieteren. Geen school meer, geen sport, geen structuur. En voor zijn moeder zelf kwam hij zijn bed niet meer uit. Heel herkenbaar. Kinderen opvoeden zonder school is gewoon desastreus. Het is echt slecht, kinderen leiden echt schade. Blij dat dit geluid nu in een krant staat.

Ten tweede staat Boerderij en Food+Agri business vol met Hordijk-opinies: de wetenschappelijke onderbouwing van het stikstofbeleid is niet goed. De politiek overvraagt de wetenschap. Helemaal waar! En wat een wetenschapsfilosofische diepgang! Ik werd gewoon super blij!

Lieve kiezer, en als klap op de vuurpijl ontdekte ik dat er een demonstratie komt tegen de corona-lockdown. Je verwacht op de website vage theorieën over vliegtuigstrepen en kleitabletten of een recept hoe je 5G palen in de fik kan steken. Maar niks van dit alles. Hele normale mensen, een biofarmaceutisch wetenschapper en een jurist, hebben een demonstratie georganiseerd.  www.viruswaanzin.nl De wetenschapper geeft tegenwoordig wel dansles, maar dat mag de pret niet drukken, iedereen gooit wel eens het roer om in zijn leven. Als je dat maar niet te vaak moet doen..

Facebook Event Cover - STNN

Ik ga zondag lekker demonstreren en de halve familie gaat mee. Mijn echtgenoot past op de kleinkinderen en de rest gaat even lekker los. Ik heb al in geen jaren gedemonstreerd. Ik hoop dat we er ook dansles bij krijgen, en dat er een leuk liedje word gemaakt.

Evenwicht, de gele partij,  is blij met deze ontwikkelingen!! Vrijheid is een groot goed, lieve kiezer. Als ons demonstratierecht wordt afgepakt, ga dan in ieder geval voor de laatste keer genieten van een gezellige demonstratie. Het schijnt dat je in de nieuwe wet tegen corona ook mag klikken. Dus anderen mag verraden, lieve kiezer. Brrr. Evenwicht is tegen verraden!

Je Irene, demonstratief Evenwicht zijlijnpoliticus met nieuwe moed door gelijkgestemde opinies in de krant.

Aerius ongeschikt

 

This entry was posted in democratie, Demonstreren, Evenwicht, Landbouw, Natuur, PAS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s