De dictatuur via Remkes

Lieve kiezer,

Remkes heeft weer gesproken. Ongelooflijk, lieve kiezer, we hebben nog maar nauwelijks een lichtzinnige corona-lockdown achter de kiezen, en nu komt er een stikstof-lockdown achteraan. Er is weer een WETENSCHAPPELIJK onderzoeksrapport uit van de commissie Remkes. Nou dan weet je het wel. Het moet minder, minder minder. Remkes mag dat zomaar zeggen, en het vervelende is, net als bij de lockdown-crisis door corona, de hele Tweede Kamer loopt er achteraan. Om van de pers nog maar even te zwijgen. Wat nu, lieve kiezer?

Ik blijf het herhalen: wetenschap is een dispuut. Wetenschap is nooit waardevrij. Het gelijk van Remkes heeft ook een achterkant. Dus er is nog een gelijk. Het rapport van de commissie Remkes kun je 180 graden draaien, als je andere modellen neemt, met andere parameters en andere uitgangspunten, die je voedt met andere data.

Remkes heeft maar 50% van de waarheid in pacht, en niemand heeft ooit de hele waarheid in pacht, lieve kiezer. Gelukkig maar, daarom is democratie ook zo’n geweldig universeel toepasbaar besluitvormingssysteem. Alle waarheden komen op tafel, EN deze waarheden worden beoordeeld vanuit VERSCHILLENDE waardesystemen en DAN beslist de meerderheid. We leven niet in een technocratie, lieve kiezer. Als een technocraat iets ophoest, dan kunnen we ook onze schouders ophalen en wel beter weten. Zelf heb ik een Natura 3000 gebied aangelegd in mijn achtertuin, totale wildernis, zonder ingreep, zich puur vormend naar de gegeven omstandigheden. Dat is pas echte natuur. Ik kan er enorm van genieten, en de koeien ook.  De natuur is namelijk in zijn diepst veranderlijk. Even voor de fijnproevers onder ons: is die voorgaande zin nu een feit of een waarde??? Ik lees het graag in de reacties.

De Tweede Kamer lijkt een beetje vergeten te zijn dat ze zelf kunnen kiezen voor een lockdown. Het hóeft niet. Wat Van Dissel of Remkes ook roepen, je kunt rapporten gewoon naast je neer leggen. Als zelfs rechters erin doordraven, kun je rechterlijke uitspraken ook gewoon naast je neer leggen. Zie Urgenda. De rechter moet niet op de stoel van de volksvertegenwoordiger gaan zitten.

Lieve kiezer, wetenschap moeten we niet tot geloof verheffen. Feiten zijn niet altijd wat ze lijken.

Het is tijd voor relativerende politiek, die de achterkant van het gelijk ook een kans geeft. Het is tijd voor Evenwicht, de gele partij. www.evenwichtdegelepartij.nl

We zoeken gelijkgestemden, liefst een beetje bèta mensen, die de (groene) technische wetenschap in een kader kunnen plaatsen en de waarden erachter openlijk toegeven. Kritische mensen die zelf blijven nadenken met een beetje boerenverstand. En zichzelf en hun eigen expertise een beetje kunnen relativeren. De democratie is leidend, niet de eenzijdige wetenschap van gekleurde technocraten.

Lieve kiezer, als je niet in de apathie van een lichtzinnige lockdown wilt blijven hangen, of het nu stikstof is, of corona, dan moet je wel in de benen komen. Anders pakken de technocraten op een technocratische manier je normale leven af. Je kiest er uiteindelijk zelf voor, in een democratie zijn we allemaal verantwoordelijk voor wat we besluiten.

Je Irene, zijlijnpoliticus en voorzitter van Evenwicht, de gele partij.

verbaasd hert

Verbaasd hert in achterhaald Natura 2000 gebied, dat van stikstof geen last heeft en aan dit gebied graag de nieuwe juridische status van Natura 3000 gebied zou willen geven.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s