Evenwicht is politiek uniek

Lieve kiezer,

Het politieke landschap lijkt hopeloos verdeeld vandaag de dag, maar bij een iets closere look (sorry, ik heb een jaartje bij een internationaal bedrijf gewerkt) is dat niet zo.
De thema’s vandaag de dag zijn klimaat en migratie. Klimaat wil ik even wat breder trekken naar wat meer elementen uit “het periodiek systeem”. Meer scheikunde in de politiek is altijd goed, ook al wil Arjen Lubach er geen scheikunde les van maken. Een vergissing is menselijk.
Dus klimaat is koolstof, maar we hebben ook stikstof en zelfs fosfaat. Dat laatste weten boeren alles van, er is eigenlijk niet alleen een koolstofcrisis en een stikstofcrisis maar ook een fosfaatcrisis. Al deze crises schaar ik even onder de noemer “groen”. Ze hebben namelijk invloed op de biodiversiteit, op de natuur. Dus biodiversiteit en natuur pakken we dan ook even mee onder deze noemer. “Groen” dus. Keep it simpel.

En migratie, de tweede issue, de halve Tweede Kamer bestaat straks uit FvD en PVV, dus laten we dit onderwerp vooral bespreekbaar maken.

Nu heb ik geprobeerd een grafiek te importeren in WordPress, maar dat was iets te bèta gedacht, dus ik doe het even met tussenkomst van een camera:

20200508_083205

Je ziet dat de hele Tweede kamer verdeeld is over het eerste en derde kwadrant! Alleen Evenwicht is een nieuw geluid. Mogelijk dat Henk Krol onze perfecte tegenstander lijkt te zijn.

Lieve Kiezer, het is tijd voor nieuwe kwadranten! Democratie is nooit bedoelt als eenheidsworst. De elementen uit de scheikunde waren er eerder dan wij. Accepteer dat! En Moslims zijn hele leuke mensen, en die mogen overal wonen. We hebben onze uitkeringen en nationaliteit best wel goed afgeschermd. Dat zit goed genoeg. Accepteer dan dat anderen anders zijn.

Evenwicht, dat is acceptatie van schijnproblemen. Het C-woord neem ik nu even niet in de mond by the way.

Lieve kiezer, Evenwicht heeft leden nodig. Een politieke partij kan geen netwerk zijn, een lid is een lid, en geen lid is geen lid. Een lid heeft een stem. Dan komen we verder dan deze te diepzinnige blog. Ben je ook van de acceptatie? Voor MKB en ondernemerschap? Word lid, zelfs als je geen bèta bent, mag je gerust lid worden, dan gaan we samen lekker nieuwe-kwadrantenpolitiek maken.

Evenwicht De Gele Partij

Je Irene, voorzitter van Evenwicht en voorstander van acceptatie van schijnbare problemen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s