Lid worden van Evenwicht

Lieve kiezer,

Je kunt lid worden van Evenwicht, via de website:

ttp://www.evenwichtdegelepartij.nl/lid-worden/

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komen er aan, dus haast je.

Verder heb ik een goed boek gelezen: “Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat” van Maarten Boudry. Geniaal zoals doemdenkers weg worden gezet als irreële zwelgers in hun eigen negatieve geloof en emoties. Realist Boudry pakt steeds even de feiten erbij, en het blijkt dat de wereld nog steeds vooruit boert. Het is gewoon om blij van te worden.

Het blijkt dat de standpunten van Evenwicht overeen komen met de zogenaamde Ecomodernisten. Kort samengevat: economische vooruitgang is de beste remedie tegen natuurrampen. Natuurrampen zijn van alle tijden. Klimaatveranderingen veroorzaken steeds meer natuurrampen, en dit wordt gewoon erkend. De zegeningen én rampen die het gevolg zijn van klimaatverandering, moet je tellen, en daarbij zoveel mogelijk mensenlevens sparen. Beste remedie: economische vooruitgang.

Wat mij daarbij raakte is dat je als snobistische westerling dus die ontwikkeling ook moet gunnen aan oosterlingen en zuiderlingen. “Zolang we geen energiebron uitvinden die even goedkoop en betrouwbaar is, en minder vervuilend, kunnen we ontwikkelingslanden geen fossiele brandstoffen ontzeggen”. Zo waar.

Boudry kopt daarbij zijn eigen oplossing niet in als oplossing, namelijk dat economische vooruitgang tot vergrijzing leidt, waardoor er minder fossiele brandstoffen gebruikt worden.

Verder had hij wat mij betreft ook een heel hoofdstuk kunnen weiden aan biodiversiteit. Dat is ook een doemdenkscenario, waarbij de oplossing steeds vergeten wordt, namelijk dat de natuur zich altijd aanpast aan de fysieke leefomgeving. Dus de natuur vergaat niet, alleen individuele soorten sterven uit. Ik hoop in de toekomst een positieve ecoloog te ontmoeten die net zo veel van brandnetels houdt als ik. Ik koester ze in mijn stukje echte natuur: het stuk aardoppervlak waar ik NIKS aan doe. Heel moeilijk om de grasmaaier, de bemester en de gedomesticeerde konijnen van mijn dochter er uit te houden, maar het lukt. Voilá: echte natuur.
Boudry wijdt er slechts een zin aan: “Als we kwetsbare soorten willen beschermen tegen klimaatopwarming, zoals de prachtige koraalriffen, dan is dat omdat we zelf morele waarde toekennen aan de biodiversiteit zoals ze nu bestaat.” Helemaal waar. Boudry woont dan ook in België, en niet in Nederland, het land van de stikstofcrisis waar iedere vorm van economische vooruitgang onmogelijk is geworden door natuurwetgeving (Natura 2000).

Verder stond in het FD dit weekend een prachtig verhaal over regeneratie van bodems. Dus woestijnen opknappen. Het meest geniale idee om de aarde beter te maken en vooruit te helpen. Zoals nu ieder kind in het westen weet wat het broeikaseffect is, zo weet straks iedereen wat organische stof is. Het is humus, dus compost van planten en mest. Veel bodems op aarde hebben daar te kort aan. Je kunt verdroogde en uitgemergelde stukken aarde daarmee opknappen, zelfs woestijnen, en de organisatie die zich daar mee bezig houdt, is een Nederlandse organisatie (trots, ook al ben ik geen nationalist): Commonland!

https://www.commonland.com/en

Laat organische stof nu net een van mijn lievelingsvakgebieden zijn, en ook mijn meest oorspronkelijke. De bodem, dat was mijn eerste liefde in Wageningen. En laat ik nu net weer een leuke baan gevonden hebben, waar ik dit ei mogelijk nog in kwijt kan ook.

Het effectieve altruïsme dat Boudry beschrijft, daar werd ik ook heel blij van. Er is wetenschappelijk uitgezocht welke organisaties het meest effectief zijn in vooruitgang boeken in ellendige situaties. De website http://www.givewell.org geeft de meeste effectieve organisaties. Ik denk dat regeneratie van bodems ons ook heel ver gaat brengen. Organische stof, organische stof, organische stof, onthou die term.
En Evenwichts project rood, geel, blauw, natuurlijk. Project rood, geel en blauw
Waarbij we Moslims hun oppositie laten organiseren in hun land van herkomst, in termen van links, midden en rechts. Zodat we oorlogen en dictaturen, de echte feitelijke rampen op deze mooie aarde, ook tot een einde kunnen brengen.

Lieve kiezer, eind goed, al goed.

Nu nog verkiezingen, zodat Evenwicht een zeteltje kan scoren. Voorlopig heb ik zelf weer een leuke baan, dus lijsttrekkers, meld je aan!!

Word gewoon vast lid. Ik zal Boudry ook even vragen of hij lid wil worden, dan kan Evenwicht België ook mooi van start, en gaan we alvast lekker Europees.

Door het Boudry boek ben ik er achter dat Evenwicht vooral realistisch is. De feiten niet uit het oog verliezen, dat is best moeilijk. Evenwicht doet dit heel goed, en houdt met name de groene feiten, en immigratiefeiten er goed bij.

Lieve groeten, lieve kiezer, je Irene van der Marel, zijlijnpoliticus bij Evenwicht, de gele partij.

http://www.evenwichtdegelepartij.nl

 

 

This entry was posted in Biomassaliteit, democratie, Landbouw, Natura 2000, Natuur, PAS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s