Het echte leven

Lieve kiezer,

Vind je het goed dat ik het hele huis van Thorbecke even door vlieg als zijlijn politicus, lieve kiezer?

In Ede zijn ze aan het formeren. De SGP is weer aan het sputteren dat ze niet aan tafel zitten bij de formatie. In Ede wonen veel Christelijke kiezers, en die zijn verdeeld over drie partijen: SGP (rechts Christelijke partij voor alleen mannen), CDA (rechts Christelijke partij) en CU (links groene Christelijke partij) . Samen 19 Christelijke zetels, dus 20 Niet-Christelijke zetels, samen de voltallige raad van 39 zetels. Er moet dus een Niet-Christelijke partij bij. Maar geen van die Niet-Christelijken (VVD, Groen Links, ect) willen met drie Christelijken. Ze willen alleen met twee. Wat doet nu de SGP? Mopperen. Ze hadden natuurlijk een wig moeten slaan tussen het bondje van de CU en het CDA. Ze moeten stoken, verleiden, rook maken, en dan toeslaan. Het CDA zit in het midden, en die kiest. Het CDA heeft als middenpartij dan altijd de macht. Het CDA kiest dus de CU, dus de SGP moet hier een bondje zien te maken met de CU en het CDA buitensluiten. Dat is hun enige kans. Ze moeten het rechtse mannenchristendom verbinden met het linkse groene christendom van de Christen Unie. Als je het van een andere planeet bekijkt, is CU en SGP natuurlijk precies het zelfde, maar voor Christenen ligt dat heel anders. SGP en CU, dat is water en vuur. Het is een soort VVD-Groen Links tegenstelling, maar dan Christelijk. Toch lijkt het mij dat er een bijbeltekst te vinden moet zijn, waar ze de verbinding kunnen oprapen. Pak anders de Koran erbij, H13, paragraaf 2, vers 11. “Allah verandert de omstandigheden van een volk zeker niet, totdat zij hun eigen omstandigheden veranderen.” We komen tenslotte allemaal van Abraham. Er zijn zelfs gemeenten waar de SGP en de CU samen een zetel delen, dus waarom lukt dat niet in Ede??? Het is jammer, maar op deze manier blijft de SGP altijd buiten spel staan. En ik gun het CDA natuurlijk ook van harte hun wethouderschap. Maar de SGP zou meer proactief en strategisch moeten handelen, want met een wethouder in het college heb je echt VEEL meer te vertellen in de politiek. De SGP kiezers verdienen het. Misschien toch maar die vrouw dan toelaten. Vrouwen zijn veel gemener, die kunnen dit varkentje wel wassen. Kon ik mij er maar mee bemoeien, lieve kiezer. Maarja, DE kiezer heeft anders beslist.

Dan provinciaal. Eerlijk gezegd hoor je daar weinig van, een provincie heeft ook weinig bevoegdheden. Je hoort alleen veel over de provinciale politiek in Brabant. Daar staat het hele Agrarische dagblad mee vol geschreven. Wat Provinciale Staten Brabant nu toch weer hebben gedaan: ze maken mestverwerking totaal onmogelijk. Tja, tja. Het is het Q-koorts trauma denk ik, dat komt nooit meer goed. Dat je ziek kunt worden van dieren, dat zal altijd een feit blijven. Bij de Nederlandse Q-koorts zijn veel fouten gemaakt door de Nederlandse overheid, het RIVM. De GD, (Gezondheidsdienst voor Dieren), gewoon een private BV, die heeft de situatie uiteindelijk opgelost, met de riemen die ze hadden (vaccineren met een nieuw vaccin). Het RIVM had eerder moeten reageren op alle signalen van de GGZ uit Brabant. Een stand still had veel leed kunnen voorkomen.  Maar de parlementaire enquête die dat moet uitwijzen, die is er nooit gekomen. Brabant blijft met een trauma zitten, en de boeren worden daar langzaam het Brabantse land uit gepest. Triest maar waar. Ik zou geen boer in Brabant meer willen zijn, in Gelderland vind ik het al een dingetje.

Dan landelijk. Tja, ik baal nog steeds van die dividend belasting. Dat geld had gewoon naar het onderwijs kunnen stromen. Vreselijk, dat krijg je als linkse partijen altijd weg lopen van de onderhandelingstafel. Ik ben gewoon echt klaar met al die rechtse kabinetten. Ik hoop dat Evenwicht ooit nog een doorstoomt in de politiek en dan landelijk mee gaat doen. En dan op links wel resultaten binnen haalt, omdat we over rechts niet al te principieel zijn. Markten moeten het doen, maar de overheid moet wel faciliteren met voldoende budget, om haar taken uit te voeren, zoals onderwijs.

Dan Europees, we zijn aan het dim dammen over een miljard korting op de Nederlandse bijdrage aan de begroting. Laat die miljard toch lekker zitten. Laat Europa groeien en bloeien, laten wij als een van de rijkste landen gewoon bijdragen, en dankbaar zijn dat we niet grenzen aan die vreselijke Russen. Laat het Oosten lekker innoveren met onze miljard. Dan raken ze hun autoritaire streken en nationalistische gevoelens vanzelf wel kwijt. Ze hebben gewoon tijd nodig, maar ze zijn niet verkeerd. Voor hen was de Tweede Wereldoorlog niet in 1945 afgelopen, maar eigenlijk pas in 1989, toen de muur viel. Wat een leed. Ik vind dat je in Warschau gewoon nog kunt voelen hoe blij mensen zijn dat ze nu in vrijheid leven. Ze gaan in het Oosten echt niet terug naar dictatuur, ze weten veel beter dan wij in het Westen hoe verschrikkelijk dat is. Dus leven en laten leven, en niet zeuren over een miljardje. Ja, zeuren over 1,5 miljard dividend belasting, dat zouden we wel moeten doen.

Afijn, lieve kiezer, ik mis de politiek wel een beetje. Maar ik ben nu full time werkeloos en lekker aan het solliciteren. Het echte leven lacht mij toe. In het veld van mogelijkheden ben ik lekker aan het ploegen.

reuzel

Vandaag reuzel gemaakt van onze varkentjes Frits en Freek. Ik denk dat Evenwicht eerder ergens een zetel haalt, dan dat ik vegetariër wordt. Niemand wil dit vet eten, we hadden het bijna weggegooid, we kunnen het nergens verkopen. Het is arme luis voedsel, en niemand is meer arm. In zo´n land zijn er nog mensen die mopperen, lieve kiezer. Maar gelukkig ben ik nu werkeloos, dus ik heb lekker reuzel gemaakt, en kaantjes, daar kunnen we nog heeeeel lang van eten bij ons op de boerderie. Op de achtergrond zie je ook ons yoghurt experiment, met een eigen zuursel. Ook veelbelovend qua smaak.

Met evenwicht gaan we binnenkort een partijcongres organiseren, dus dat wordt SUPER gezellig!! En met Morhaf schrijf ik teksten voor Syriërs over onze staatsinrichting. Dat is ook heel leuk.

Je Irene van de Voort, zijlijn politicus, die op 10 niet politieke vacatures heeft gereageerd en nu even lekker geniet van de RUST!!

 

 

 

This entry was posted in Huis van Thorbecke. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s