De Gelderlander negatief over nieuwkomers

Lieve Kiezer,

we zijn de grond in geboord door De Gelderlander. Wat een gezeur. Ik ben zelf helaas niet bij het debat geweest, want “mijn” Bond van Boerderij-Zuivelbereiders, waar ik voorzitter ben, had zijn jaarlijkse event. Gelukkig heb ik zeer waardige vervangers, zoals Jeroen Flantua, die altijd heel gevat reageert vanuit onze diepe sociaal-liberale inzichten. Maar in de Gelderlander kun je daar helaas niks over lezen. Er staat alleen dat wij vinden dat het bedrijfsleven niet betrokken is bij het WFC. Dat is een feit. Ze kletsen wel mee en ze dineren mee, maar de betalen niet mee. Dus de realistische betrokkenheid is nul.

Nu heeft “betrokkenheid” in het bestuurlijke jargon de betekenis dat je iemand anders moet betrekken. Dus wordt het opgevat als een activiteit van het gemeentehuis: de gemeente betrekt het bedrijfsleven bij het WFC. Nou, dat is wel gebeurd inderdaad, je kunt het ook claimen noemen. Maar helaas hapt het bedrijfsleven niet toe.

Er is nu wel een vaag verhaal van de wethouder dat de projectontwikkelaar zelf 25 miljoen gaat investeren. Er is nog niks getekend, maar Ede Stad kopt al dat het geregeld is, “omdat de wethouder er het volste vertrouwen in heeft”. Dat horen we al vier jaar, en dat is nu precies het probleem. De projectontwikkelaar strooit met een politiek verhaaltje zo vlak voor de verkiezingen, maar feit is dat het food bedrijfsleven nog geen ene stuiver heeft toegezegd, en dat er ook nog geen exploitant is voor dit luchtkasteel.

Natuurlijk niet, als het WFC levensvatbaar was, dan had het er al lang gestaan. Ik geef je op een briefje dat er geen ondernemer is die hier in wil stappen, want als je een beetje doorvraagt op het concept, dan heb je meteen door dat het ambtelijke gedachten zijn. Van ambtelijke gedachten kun je helaas niet zomaar een draaiende onderneming maken, omdat het gemeentehuis dat wil. De pers zou daar zelf ook een beetje kritischer op kunnen zijn. Maar helaas zijn journalisten regelmatig ook hele ambtelijke types, die luchtkastelen niet kunnen doorprikken. Daar heb je politieke partijen voor nodig, en de nieuwe politieke partijen zijn daar gelukkig een stuk beter in dan de oude.

Bij dit alles hebben we het nog niet gehad over het concept. De projectontwikkelaar noemt dat “Het eerlijke verhaal”. Hij heeft blijkbaar nog nooit van Clean Labeling gehoord. De levensmiddelen industrie is verre van eerlijk, en dat is gewoon wettelijk afgedekt. Het WFC concept is niet meer dan een reclamezuil, en dat is voor een entertainment businessmodel niet interessant.

Gelukkig heeft Evenwicht al een mooie escape verzonnen voor de gemeente Ede, we maken een World Forgiveness Center (WFC) van de Muur van Mussert. Het rijk doet gelukkig al mee. Eind goed al goed in het gelukkige Ede.

Ook willen we een diabetesproject gaan doen met de vereniging Arts en Voeding, een vereniging van huisartsen. We hopen dat er al een Edese huisarts lid is, die we projectleider kunnen maken. De wetenschappelijke discussie is volop in beweging over mager en volvet, laten we in Ede gewoon resultaten halen met nieuwe food inzichten. Daar worden mensen letterlijk beter van.  Lekker evenwichtig zonder overgewicht. En het is veeeeeeel goedkoper dan luchtkastelen.

FB_IMG_1521216973016

Je Irene van de Voort, lijsttrekker Evenwicht Ede.

 

Advertisements
This entry was posted in Ede, Evenwicht, Gemeenteraad, WFC. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s