De Russen verbleken bij de Rotary

Vanavond is het verkiezingsdebat van de Rotary. Nu zijn er bij de meeste verkiezingsdebatten hooguit 10 mensen, maar bij dit debat worden 200 mensen verwacht, allemaal leden van de Rotary in Ede. Evenwicht heeft een beleefd mailtje gehad, van een zekere Dick de Groot, dat we niet mee mogen doen. Zie onderin.

Dit heeft natuurlijk wel invloed op de verkiezingen. Alsof nieuwe partijen niks te vertellen hebben. De Rotary had natuurlijk ook alleen de VVD kunnen uitnodigen, maar dat gaat opvallen. Ze hebben 9 bestaande partijen uitgenodigd. Dat een open vereniging van intellectuele, liefdadige, cultuur minnende, vriendelijke mensen tot zo´n ondemocratisch besluit kan komen, is jammer. Dat de Russen de verkiezingen naar hun hand proberen te zetten, weten we, maar dat de Rotary dat ook doet, dat wist ik nog niet. De wereld is vol gevaren, politiek kan heel achterbaks zijn, maar gelukkig hebben we social media. Daar kan ik altijd mij hart luchten. Ik wens de Rotary vanavond veel plezier. Evenwicht zoekt haar kiezers wel ergens anders. Gemiste kans, want Evenwicht is LIBERAAL én SOCIAAL, een etiket dat precies op de Rotary past. Ik hoop dat ze zich verward afvragen of het gedachtegoed van Evenwicht niet precies is wat de Rotary doet: het liberale gedachtegoed verbreden met liefdadige doelstellingen, zonder meteen communistisch te worden.

De vriendelijke mail is zo vriendelijk, je voelt je gewoon verraden met een kus:

Geachte mevrouw van de Voort,

Helaas moet ik u mededelen dat uw partij niet uitgenodigd is om deel te nemen aan het door ons georganiseerde verkiezingsdebat op 21 februari.

Wij moeten ons beperken tot de genodigde partijen zoals u heeft kunnen lezen. Liefst hadden we slechts 6 partijen willen uitnodigen voor het meest optimale debat. Uiteindelijk hebben we besloten dat de 9 grootste partijen o.b.v. de raadsverkiezingen 2014 mogen deelnemen.

Er is in het strakke programma helaas geen ruimte voor een (klein) podium voor andere partijen.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor u een teleurstelling zal zijn, maar hopen dat u begrip hiervoor kunt opbrengen.

Tot slot wensen wij u veel succes met de verkiezingsstrijd en debatten bij andere gelegenheden.

Met vriendelijke groeten Dick de Groot

20180123_195405

Niet eerder gepubliceerde foto van de eerste vier kandidaten van Evenwicht Ede, vlnr Marco Lokhorst, Irene van de Voort, Toon Kamp en Jeroen Flantua. Samen gezellig voor het mooie gele wandkleed met Gustav Klimt “De Kus”. Kom daar maar eens om bij de Rotary, waar nieuwe politieke partijen gewoon ijskoud buitengesloten worden.

Je Irene van de Voort, lijsttrekker Evenwicht Ede, ook voor Rotaryleden met spijtgevoelens.

Advertisements
This entry was posted in De Kus, Ede, Eerlijkheid, Spijt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s