Verkiezingsprogram van Evenwicht-Ede

 

Lieve kiezer,

De lijsttrekker Evenwicht in Ede, dat ben ik, en we zoeken nog extra kandidaten voor de lijst van Ede, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het verkiezingsprogramma van Evenwicht-Ede 2018 is ook al af. Het is natuurlijk sociaal-liberaal, zoekend naar de groene nuance, en al doende bleken wij ook vooral realisten. Geen ambtelijke ambitieuze projecten, want van beleidsideeën kun je over het algemeen geen onderneming maken. Als dat zo was, dan waren die ondernemingen er al geweest. Dus geen onmogelijk Straatje van de Smaak, in winkelpanden die al enkele jaren leeg staan. Cultura niet verhuizen. Het World Food Center begint ook te lijken op het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer, het is wachten op de partij die gaat roepen: “De keizer is naakt!”. Het World Art Center was echt een giller, die is gelukkig al afgeblazen door de huidige gemeenteraad.  Zo houden we aardig wat geld in de portemonnee, lieve kiezer.

WAT DAN WEL?? Social Liberaal Realisme, lieve kiezer, met een groene nuance, omdat boeren echt hele aardige mensen zijn, en geen gifmengers en moordenaars die geld verdienen aan dierenmishandeling.

Afdeling Ede

Verkiezingsprogramma Evenwicht-Ede

Gelukkig in Ede

Ede is gezellig en gelukkig. Dat willen wij graag zo houden.
Hoofdlijn van ons gemeentelijk programma is: de basis op orde.
Dus al te ambtelijke ambities temperen en reële voorzieningen goed faciliteren. Geen miljoenen projecten die bedacht zijn door de overheid, maar meer realisme voor ons dure belastinggeld.

Wat gaan we wel doen??

 1. De Kalverkamp 3 in Kernhem aankopen, zodat er een voedselbos kan komen. Eden in Ede.
 1. De muur van Mussert gemeentelijk monument maken, zolang het rijk tijd nodig heeft. Het World Forgiveness Center. Fout erfgoed goed inkaderen, zodat iedereen begrijpt dat we extremisme nooit meer willen.

Zie ook persoonlijke blog van lijsttrekker Irene van de Voort hier over op https://wordpress.com/post/lievekiezer.wordpress.com/809

Zie ook een filmpje over de muur, gemaakt door Morhaf uit Syrië, die meteen snapte waar de muur over gaat:

http://www.evenwichtdegelepartij.nl/afdeling-ede/

 1. De Basisschool de Calvijn in Ederveen goed huisvesten in Ederveen en Lunteren. De basis op orde. Zelfde geldt voor andere scholen met achterstallig onderhoud.
 2. Een leuk initiatief in de leegstaande Friso Kazerne. Bijvoorbeeld een museum of een discotheek.
 1. Ede Centrum leegstaand winkel oppervlak verkleinen door ruilverkaveling met vastgoedeigenaren. En van de Stichting Binnenstadmanagement Ede (SBE), die de reclamebelasting uitgeeft, een vereniging maken met degene die die reclamebelasting betalen.
 2. Een democratieklas voor Syriërs. Leren kiezen voor rood (socialisme), geel (midden) of blauw (liberalisme). Naast Bed, Bad en Brood in Ede dus ook democratische Bemoediging. Ede voor Eden. Hier hebben we een mooi filmpje bij:

 

http://www.evenwichtdegelepartij.nl/afdeling-ede/

 

 1. Ede, stad van Vrede. Met de Muur van je-weet-wel, een World Forgiveness Center, de Airborne landingen, een mooi gerestaureerd kazerneterrein zonder soldaten, met food in overvloed, en Hotel de Wereld in de buurt, moet je in Ede zijn om de Vrede te ervaren. Foodvalley is leuk, maar de Vredesvallei is leuker.
 2. Ede goes to Leende. http://gezonddorp.nl/Een reëel foodproject, echt voor de burgers zelf. In Ede zijn ongeveer 9000 inwoners met diabetes. We gaan met elkaar honderd duizenden kilo´s afvallen en van de insuline af komen. De wetenschap is verdeeld over mager of volvet. Dus dan wordt de keuze politiek. Evenwicht kiest voor een volvette lifestyle, een politiek dieetadvies, zonder suiker, samen met Brittisch Medical Journal en The Lancet.

 

 1. Ede zorgt. De zorgdossiers kritisch volgen en luisteren naar de werkvloer. Over Werkkracht, de nieuwe “sociale werkplaats”: de gemeente is de bezemwagen, niet de concurrentie voor wat het bedrijfsleven zelf aan mensen op wil nemen. Goeie dialoog met bedrijfsleven.
 2. Bedrijfsvrijheid voor de landbouw. Volop ruimte voor ondernemer, maar wel binnen de wet boeren. De consument kiest, niet de gemeente. Om duurzaam bodembeheer mogelijk te maken, moeten we een landelijke lobby opzetten. CO2 terug in de bodem, pilotinnovatie op CO2 bodemvastlegging.
 3. De basis van de basis op orde. Informatiemanagement (ICT) professioneel aanpakken en GIS voor de boswachter.
 4. Gunstig ondernemersklimaat. In deze regio zitten de meeste banen in logistiek en transport, zorg en dienstverlening. Luisteren naar ondernemers.
 5. Zonneweides in Ede, dus zonnecollectoren op de grond, bijvoorbeeld langs de A12, want die ligt mooi op het zuiden.
 6. Veiligheid: asociale personen en organisaties hard aanpakken met wijkteams en politie. Tegelijkertijd maximaal inzetten op preventie door kansen te bieden.
 7. Pragmatisch parkeerbeleid. Samen met omwonenden zorgen voor voldoende parkeerplaatsen en minder duur. Ruim voldoende betaalbare parkeerplaatsen bij Ede-Wageningen, dus forenzen echt helpen.

118n

Hier een fantastische foto van uw lijsttrekker, maar eerlijk is eerlijk, lieve kiezer, dat is alweer bijna 10 jaar geleden. Dit was ook een hele goeie fotograaf. Als politicus moet je eerlijk zijn, dus hou je vast, deze heeft een van mijn stieven laatst gemaakt:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het gaat om de inhoud, lieve kiezer, en dat jij op mij stemt, omdat we het helemaal met elkaar eens zijn. Geen Italiaanse toestanden hier in de politiek.

Lijsttrekker: Irene van de Voort. Zie haar persoonlijke blog op  https://lievekiezer.wordpress.com/

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Verkiezingsprogram van Evenwicht-Ede

 1. Evert-Jan Moraal says:

  Beste Irene, mooi dat de monumentenstatus voor de Muur van Mussert een onderdeel is van jullie programma. Is belangrijk voor Lunteren maar vooral als les naar de toekomst!
  Mijn stem heb je!

  Hartelijke groet,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s