Evenwicht: hét antwoord op TB

Voordat Evenwicht in de media meteen afgedaan wordt als de nieuwe Boerenpartij, wil ik graag melden dat we ook mee gaan doen in Rotterdam (wil iemand uit Rotterdam zich melden als lijsttrekker bij mij? Voor 5 februari) . Wij willen juist een antwoord zijn op TB. Je weet wel Thierry Baudet, die gestudeerde man met die buitenlandse naam (spreek uit: Tjerrie Boodeh). Ik vind hem een beetje te hoog opgeleid voor zijn gedachtengoed, lieve kiezer. En ik krijg een beetje een baksteen van hem in mijn maag. Wilders, kijk, dat is een fase waar we doorheen moeten. En Wilders slaat ook helemaal door, die kun je niet serieus nemen. En hij kan alleen gedogen, en dan trekt hij nog de stekker uit kabinetten. Ik heb bij Wilders ook altijd nog wel de humor ervan ingezien. Er moest 10 jaar geleden ook wel iets gebeuren. De kiezer uit de achterbuurten paste niet meer bij de PvdA en moest gewoon weer een stem krijgen, en dan krijg je een beetje een onbeleefd iemand zoals Wilders, met 30 zetels. Maar TB, lieve kiezer, daarmee zijn we pas echt ver van huis. Dit is echt eng. Hij weet wat hij doet, en toch gaat hij er dan nog mee door. Foute boel.

Evenwicht wil heel graag antwoord geven op TB. Het correcte midden, de oude politieke partijen, halen de angel niet uit dit dossier, lieve kiezer. We moeten reëel zijn: we kunnen niet iedereen op aarde die dat wil naar Nederland halen. Er zijn namelijk heel veel mensen die dat willen. En met 17 miljoen mensen hoesten wij onze Nederlandse sociale zekerheid op, en dat moet je gewoon een beetje dicht houden. Als je 9 arme mensen echt helpt, dan wordt je zelf de 10de (Afrikaans spreekwoord). Wees niet bang, lieve kiezer, Nederland zit echt heel dicht. Je mag hier niet zomaar wonen. Maar als je niet iedereen kan helpen, moet je ook niet meteen niemand helpen. We moeten uit de chaos in de wereld een klein beetje mensen helpen. We moeten dus een willekeurige grens trekken door hulpbehoevende mensen. Dat is onmenselijk, lieve kiezer. Ik vind dat verschrikkelijk. Ga er maar aan staan bij al die bootjes in de Middellandse Zee. Ik zou alleen maar kunnen huilen. Met de Turkije deal van Rutte en Merkel hebben we de stroom vluchtelingen gestopt, vergis je niet hoe dicht ons land eigenlijk zit, lieve kiezer. En nu zitten de vluchtelingen in Turkije. Je hoeft maar op Facebook te kijken hoe dat er uit ziet, en snel bestel je een deken van 5 euro voor een vluchteling. Het is allemaal onmenselijk, Lieve Kiezer, en het is verschrikkelijk. Maar een ding: wij kunnen het niet oplossen. Hoe dan, lieve kiezer? Hoe dan?? Naar mijn bescheiden mening lost geweld nooit iets op. We kunnen Europese afspraken over aantallen vluchtelingen bijstellen omhoog. Dus we kunnen meer vluchtelingen opnemen, maar niet allemaal. We kunnen niet alles opdweilen met de kraan open. De kraan moet dicht: er moet daar gewoon vrede komen in plaats van oorlog.

En dat moeten mensen zelf doen, lieve kiezer. Hier komt uitgangspunt nummer 3 van Evenwicht om de hoek kijken: Vrijheid is een verantwoordelijkheid. En wij kunnen  helpen, dat is uitgangspunt nummer 4, de Solidariteit. Want de vluchtelingen die we hier hebben, dat zijn vaak de hoger opgeleiden, en de politiek geïnteresseerde Syriërs. Kom daar maar eens om in Nederland, om mensen die geïnteresseerd zijn in politiek. In sommige gemeenten zijn er zelfs geen raadsleden meer te vinden. Het is hier allemaal al té goed geregeld. Dus laat je inspireren door een gemiddeld Syrisch FACEbook account en ga gezellig met een Syriër naar een gemeenteraadsvergadering. Ze vergapen zich, lieve kiezer, dat geef ik je op een briefje. En het geeft hen hoop en inspiratie. Bekijk onze gemeenteraad eens door de bril van een Syriër. Richt een partij op met een Syriër, het is allemaal heel leerzaam.

En stem dan Evenwicht op 21 maart. Dan laten we samen die TB een toontje lager zingen. Want moslims zijn super vriendelijke en aardige mensen. Maar zoals Mohamad mij appte: niet allemaal. Bij hun is het TB verhaal echt uit de hand gelopen. Voorkom die verschrikkelijke ellende, lieve kiezer. Met je stem.

20171222_082550

Zie je dat gele mapje?? Kom maar door met die goeie ziel uit Rotterdam.

Je Irene van de Voort, Lijsttrekker Evenwicht in Ede.

 

This entry was posted in Gemeenteraad, PVV, Rotterdam, Syrië. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s