Doe-het-zelf introductiecursus voor democratie

Receptuur voor een politieke partij

Afgelopen maandag hebben Pieter, Morhaf, X en ik de gele partij opgericht. Klinkt als een rariteitenkabinet, maar niets is minder waar Lieve Kiezer. Dit zijn mensen die mij echt begrijpen. Kom daar maar eens om in deze verdeelde wereld.

Als je een politieke partij wilt oprichten, moet je als eerste naar de notaris. Op www.mijn.doehetzelfnotaris.nl. kun je er een vinden die zich er niet te veel mee bemoeit. Je neemt gewoon een standaard verenigingsstatuut en daar voeg je een doel aan toe. Namelijk politiek bedrijven. Dat is het doel, lieve kiezer.

Wel fijn om daar uitgangspunten bij te formuleren, anders krijg je de vreemdste racisten over je heen, zeker in deze tijd. Uitgangspunten schrijven is helemaal mijn ding, lieve kiezer, ik denk altijd heel diep na over de dingen, en stuit dan altijd op de oplossing van de zaak. Bijvoorbeeld, elkaar accepteren. Dat is dan een uitgangspunt. Dit is ook meteen uitgangspunt nummer 1 van de partij. Evenwicht staat voor Tolerantie.

Je moet ook een naam verzinnen, en dat is niet makkelijk. Mijn dochter pleitte voor de Partij van de Boodschappen, om dat de ham op was, en ze niet eeuwig kaas op haar brood wil, maar met familie kun je beter geen partij oprichten. Ook namens als TOSTI, LIBSO en LILI kwamen voorbij.

Afijn, met Pieter, Morhaf en X was ik er in één ochtendje uit, lieve kiezer. Je moet je politieke partners een beetje gericht kiezen, dan is het niet zo moeilijk. Morhaf komt uit Syrië. Hij wil heel graag begrijpen hoe democratie werkt, want hij heeft aan den lijve ondervonden hoe democratie niet werkt. Voor Morhaf hebben we drie kleuren ingevoerd. Rood, dat zijn natuurlijk de socialisten; blauw dat zijn de liberalen en geel dat is de middenweg. De gele partij, dat kon Morhaf helemaal volgen. Hij wilde graag mee doen. Pieter is een podiumbouwer uit Utrecht, die geschiedenis heeft gestudeerd. Kijk, daar hou ik nou van, Lieve Kiezer, gestudeerde mensen die hun handen uit de mouwen steken. Hij gaat lijsttrekker worden in Utrecht. X heeft het nog niet uitgemaakt met zijn ex, die is nog verbonden aan een andere politieke partij, maar hij wil graag helpen. Daar hou ik ook van, lieve kiezer, van mensen die willen helpen.

Oprichters, een notaris en uitgangspunten. Daarmee maak je statuten, en that´s it. Dan kun je aanmelden bij de kiesraad en meedoen met verkiezingen. Morhaf was het ook helemaal helder. Voor hem is dit meteen een doe-het-zelf introductiecursus.

En die Doe-het-zelf introductiecursus voor democratie, dat is meteen een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma van Ede. Statushouders kunnen hier leren hoe het moet. Wij in het vrije westen weten heus niet alles beter, maar dit weten wij wel beter. Ede voor Eden. Ik heb al 10 cursusboeken besteld, want mijn dochter in groep 8 kwam toevallig eergisteren onder het ontbijt met “Blokboek Staatsinrichting” aanlopen. Ik geloof niet in toeval, wel in vrede.

Morhaf heeft een heel mooi filmpje gemaakt bij de deur van de notaris. Kan zo mee in de doe-het-zelf introductiecursus voor democratie. filmpje bij de notaris 

20171220_142530

Je Irene van de Voort, lijsttrekker bij Evenwicht in Ede.

De website van Evenwicht de gele partij is http://www.evenwichtdegelepartij.nl

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s