Dé oplossing voor D66

Lieve kiezer,

ook al zit ik in de gemeentepolitiek, ik moet gewoon even een ei leggen over de uitslag van het landelijke referendum. Na deze uitslag is alleen een belangrijk stokpaardje van mij mogelijk als conclusie: geen referenda meer. Dit is hét failliet van D66.

De uitslag is een groot compliment aan volksvertegenwoordigers. Ik wist wel dat je vertrouwen in mij had, lieve kiezer. Eindelijk komt er misschien weer respect voor politici, en lieve kiezer, dat verdienen we ook echt. Het is hard werken hoor, en zo´n verdrag, daar zit je gewoon een paar dagen op te studeren. Dus lieve kiezer, laat dat volgende keer gewoon aan mij over, ik doe dat met liefde.

Dus wat moeten we nu doen?? De reden om te leven voor D66 is nu voorbij. We moeten D66 en het CDA fuseren! DA16.

Dit gaat van twee kanten werken. De intellectuelen van D66 die over alles té veel nadenken, en al een vergadering uitroepen als er eentje zijn eigen billen moet afvegen (met dat wc papier.. haha), die kunnen dan mooi binnen het CDA een beetje landen en echte mensen leren kennen. En het CDA gaat dan meer prioriteit geven aan onderwijs. Want D66 is dé onderwijs partij, en dat kunnen we bij het CDA wel gebruiken. Onderwijs is de toekomst. Met al die bommengooiers tegenwoordig is er maar één antwoord: onderwijs. Onderwijs, onderwijs. Overal op aarde. Laten we daar eens een flinke smak geld tegen aan gooien. Ook onze eigen juffen en meesters zijn dik onderbetaald. Dus DA16 gaat het volk onderwijzen.

Maar wat hebben CDA en D66 al jaren gemeen, waarom hadden ze voor het referendum ook al kunnen fuseren??? Omdat beide partijen bestaan uit moralisten. Dat vingertje, lieve kiezer, zie je het niet meteen voor je bij Buma en Pechtold? Dat is toch één pot nat? Waarom zijn daar twee partijen voor nodig? Er zijn sowiezo te veel partijen in Nederland. En het CDA moet ook nodig open voor niet-christelijke moralisten. Dus zelfs mijn tweede belangrijke stokpaardje OPENHEID, komt hier ook nog eens bovendrijven. Doe toch iets met die C, en laat de Samaritanen ook lid worden van het CDA en ga verder met de M van Moralisten, Mindfulnessers, Moslims saMaritanen en Merkel´s. Statushouders snappen dan ook meteen bij welke partij ze moeten zijn. Wat een lessen. En dat allemaal door dat flut-referendum. Alleen door er van te leren, is het niet voor niks geweest, lieve kiezer. Laten we er dan DAM16 van maken.

Ik heb er anderhalf jaar geleden al eens een balletje over opgegooid bij Sina Salim, onze fractievoorzitter van D66 in Ede. Dat is zo´n mooie man, een echte moslim. En wat bleek, hij maakte er een grapje over, maar ik zag hem daarna wel nadenken. Tja, bij D66 denken ze nou eenmaal altijd meteen veel te diep na. Maar dat grapje, dat gaf hoop. Het zaadje is gelegd, lieve kiezer.

Je fusiepartner Irene van de Voort, CDA Ede.

IMG_0656

Hier zie je drie leden van de D66 fractie in Ede, voorin precies naast Sietsma die binnen komt. Sina staat er net niet op. Op de voorgrond 2 mensen van de CDA fractie, we zouden samen mooi meteen 10 zetels hebben, en de grootste zijn in Ede.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s