Turks-Lunterse CDA leden

Lieve kiezer,

mijn echtgenoot wordt vaak aangezien voor Turk, dus je begrijpt mij interesse in de uitnodiging voor het politieke debat bij de Edese Turkse Sociale Culturele Vereniging.

Mijn kiezers zoek ik onder Lunteranen en onder boeren, dus bij de Turkse vereniging leek ik wat verdwaald, maar dat was helemaal niet zo. De Turken die ik sprak bleken rauwe melk te halen bij een Lunterse boer! We raakten in gesprek over zuivel, en het trof mij hoe diepgaand ik kon praten over mijn koeien! Kom daar maar eens om bij stadse mensen.

Meteen probeerde ik deze mensen weg te snoepen bij de PvdA. Ik snap niet waarom Turken allemaal “links” zijn. Het zijn gewoon ondernemers, en ze voelen hun verantwoordelijkheid voor hun eigen leven. Ze duiken helemaal niet in de  slachtofferrol, ook al kunnen sommige Nederlandse Nederlanders nog best lullig doen, zoals PVV’ers.

En, bij de PvdA mag je wel links zijn, maar je mag niets geloven. Zodra het over rituele slacht gaat, dan worden je belangen met voeten getreden. Nee, dan het CDA, wij hebben rituele slacht met verve verdedigd. Iedereen die wel eens een koe de keel heeft doorgesneden, weet gewoon dat verdoven niets uit haalt. Je moet het netjes doen, en met respect. Dat respect, daar gaat het mij ook om als rechtgeaarde boer. Kom daar maar eens om bij de PvdA en de PvdS (Partij van de Schaamluizen).

En verder zijn wij ook gewoon vóór een moskee. Het zal nog wel even duren voor de eerste moskee in Lunteren wordt geopend, want ik heb hier pas twee moslimgezinnen gespot, en twee Chinees Nederlandse gezinnen, by the way, en verder is het helemaal Nederlands Nederlands hier in Lunteren. Maar het was hartstikke gezellig bij de Turkse Nederlanders in Ede. Iedereen was welkom, je hebt echt iets gemist, lieve kiezer.

Eigenlijk zouden Turkse Nederlanders meer gebruik moeten maken van “witte” Nederlandse netwerken, zoals het CDA. Dan kunnen ze makkelijker burgemeester worden, wij hebben in Ede tenslotte een CDA burgemeester. Onze verenging is open voor iedereen, ook voor moslims, mindfullnessers en zelfs voor atheïsten. Dus wat let je, lieve moslim? Je hoeft het alleen eens te zijn met onze standpunten, zoals rituele slacht toestaan. Ik geef toe dat ik één keer een racist heb meegemaakt tijdens een CDA bijeenkomst, in Den Haag, die riep iets verkeerds, maar toen ging er iemand anders staan, en die begon hem helemaal uit te kafferen. Dit was de enige keer dat ik in een CDA bijeenkomst mensen echt heb zien schreeuwen. Dus wil je dit ons vergeven, en gewoon lid worden, lieve Turkse kiezer? Het vergt enige moed, maar je bent echt welkom. Van harte, en ook volgens de statuten.

Ik sprak tijdens de debatavond een man, en die had een vrouw, en die had CDA gestemd! Kijk, dat zijn echte transitie koplopers. Zij verdienen een lintje.

En op straat in Ede sprak ik een Moslim, en die overwoog CDA lidmaatschap, na een uitgebreide preek van mijn kant. Abraham zou het met ons eens geweest zijn.

Poseren

 

Futuristische foto: Lunters Turks Nederlands agrarisch CDA lid (grapje, met echtgenoot, Nederlandse kaaskop die nooit lid zal worden van het CDA).

Je Irene van de Voort, Lijst 1, nr 11.

 

 

This entry was posted in CDA, Ede, Landbouw, Lunteren, ritueel slachten and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s