In Lunteren voel ik mij thuis

Lieve kiezer,

De campagne is nu echt begonnen, ik ga er ook even wat verkiezingsretoriek tegenaan gooien!

Het gaat om de gemeente Ede, en kiest het CDA altijd de middenweg. Niet linksom, niet rechtsom, maar dwars door het midden. Als je dat onthoudt, dan weet je eigenlijk alle CDA standpunten wel.

Maar ik ben de kandidaat van en voor LUNTEREN! Er is daarbij een klein dingetje: ik sta niet bij de bovenste 7 kandidaten, die komen er vanzelf in, ik sta op 11. Als eerste Lunteraan op de lijst. Dus als je de lijst leest, gisteren verzonden aan alle kiezers, dan zie je op lijst 1 CDA: Ede, Ede, Ede, Ede, Bennekom, Ede, Ede, Ede, Ede, Ede, LUNTEREN. Let daar even op, lieve Lunteraan. Hier wil ik graag de nieuwe partij GBP (Gereformeerde Beginsel Partij) even noemen: Lunteren, Wekerom, Harskamp, Lunteren, Lunteren, Bennekom, Ederveen, Harskamp, Ederveen, Otterloo, Ederveen, Ederveen, en nu komt tie: Ede op 13. De gezamenlijke “lijsttrekkersfoto” met alleen Lunteranen, die volgende week in de Lunterse krant verschijnt, had ik per ongeluk voorgesteld op  woensdag, maar dit is de biddag voor het gewas. Dus ik had wel even wat goed te maken.

Dus als Lunteranen die CDA stemmen nu even op Lunteren stemmen, dan komt het helemaal goed met het CDA en Lunteren.

Dit is eigenlijk het belangrijkste. Het is gewoon belangrijk dat een betrokken kandidaat opkomt voor specifieke dorpsbelangen. Dus als calimero wil ik voel ik mij verbonden met de andere calimero’s: De Klomp, Otterloo, Harskamp, Ederveen, Wekerom, De Valk, Deelen, Nederwoud en Hoenderloo en grote zus Bennekom. . Met alle respect voor Ede, maar laten we het buitengebied koesteren. Daar is het échte leven.

En wat zijn dan de standpunten voor het CDA in LUNTEREN?? Oja, oja, die zal ik even noemen. Komt ook twee keer! met een flyer in uw brievenbus, en in de verkiezingskrant van de Lunterse krant volgende week.

De 7 speerpunten: Op blijven komen voor 1. Bosbad, 2. Sporthal, 3. Goudsberg en Buurtbos. Het aanpakken van 4. Verkeersdoorstroming rond de Dorpsstraat, 5. Overlast drank en drugs, 7. Permanente bewoning recreatieparken. En 7. glasvezelnetwerk buitengebied aanleggen.

Dat punt vier vraagt wel uitleg. Er zijn geluiden dat de Dorpsstraat te leeg blijft. Lunteren is een boodschappendorp, waar je even snel een winkel in vliegt. Het CDA heeft de indruk dat er draagvlak is in Lunteren om de doorstroming makkelijker te maken. Iedereen heeft een ander idee en een ander belang, dus dat is lastig, maar zo kan het ook eigenlijk niet. Heel veel verschillende varianten heb ik al gehoord, ook van verschillende winkeliers. Dus bij deze is de discussie weer open gegooid, het CDA wil meewerken aan een oplossing. De middenstandsvereniging is ook verdeeld, dus dat maakt het extra lastig. Samen moeten we op zoek naar iets dat beter werkt.

Hierbij nog een mooi campagnefilmpje over Lunteren:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G-v7Ie4mcHo

Je Irene van de Voort, Lijst 1, nr 11, LUNTEREN en de BUITENDORPEN

 

This entry was posted in CDA, Gemeenteraad, Lunteren and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s