Avonturen in campagnetijd

Lieve kiezer,

vanmorgen sprong ik om 6.30 met een boogje uit bed, en trok meteen mijn campagnetrui aan. Dochter naar school gebracht, en daarna doe ik op dinsdag ochtend altijd mijn boodschappen bij de natuurvoedingswinkel in Bennekom. Ik ben een vroege biologische eter bij het CDA, maar ik verzorg de catering als het zo uit komt in de fractie, en ze wennen er al aardig aan! Zeker de kaas kunnen ze waarderen.

Mijn dierbare natuurvoedingswinkelier Jos probeerde ik over te halen CDA te stemmen. Hij is een nog zwaarder geval dan mijn echtgenoot, maar ik zie dit soort kiezers als uitdaging. Als politicus heb ik een aardige intuïtie ontwikkeld op het stemprofiel van mensen, en Jos heeft, aan zijn kapsel te zien, waarschijnlijk een voorkeur voor Groen Links.

Hij snapt helemaal niets van mijn campagnetrui, en ik stel hem diep teleur. Dat doet mij pijn natuurlijk. Maar ja, als politicus moet je wel een beetje eelt op je ziel hebben. Ik leg hem uit dat hij het CDA moet zien als een soort D66, maar dan voor mensen die op Yoga zitten. En voor ondernemers, zoals hij. Bij D66 leggen ze het alleen maar uit, ze leven niet echt. Pechtold klink ook altijd zo van: “Ik leg het nog één keer uit…” maarja, het is gewoon te gedacht. Vandaar dat ik bij het CDA zit. Voor ondernemers met een ziel.

Deze uitleg stelt hem wel enigszins gerust. Ik zie hem iets opschuiven naar het midden, misschien haalt hij nu net de PvdA. Maar zeker weten doe ik natuurlijk niets.

Als even goede vrienden laad ik mij kar vol en verlaat ik de winkel. Daarna even tanken bij het benzinestation, alwaar mijn campagnetrui een glimlacht ontlokt bij de kassière.

Daarna nog even naar de DA, en Chip blijkt mij al gevonden te hebben op Facebook, dus dat is mooi! Mijn site haalde 250 bezoekers op 27 feb, dus als die allemaal op mij gaan stemmen, dan ben ik al over de helft! Je hoeft maar 360 stemmen te halen voor een voorkeurszetel. Ongeveer dan hè, je weet dat pas precies als het aantal stemmen in totaal bekend is, en je moet een kwart van de kiesdeler halen. De kiesdeler is het aantal stemmen voor 1 zetel. Dus vorige keer was die kwart van de kiesdeler, die was 360. Dus dat is gewoon goed te doen!

Thuis trof ik mijn hulp, en zij gaf mij een gouden tip: “Je moet gewoon even een kleintje in de Lunterse krant zetten met alleen het websiteadres van Lieve Kiezer!” Stel toogde ik naar Blankenspoor, de verfhandel, omdat je daar de kleintjes voor de Lunterse Krant kan afgeven.

Daarna nog even lekker in het zonnetje in de Dorpsstraat van Lunteren met een stapeltje flyers gelopen, dat was heel gezellig. Even kletsten hier en daar, altijd diverse en interessante reacties van de lieve kiezers.

En nu weer even gewoon aan het werk, dat mot ook beuren.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Het gewone werk. Deze John Deere verreiker zou goed kleuren in de CDA campagne!

Je Irene van de Voort, CDA, eerste Lunterse kandidaat op de lijst, Lijst 1, nr 11.

 

This entry was posted in CDA, Ede, Gemeenteraad, Lunteren, Zwevende kiezer and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s