Met de CDA-campagnetrui naar de openbare basisschool

OOhh, lieve kiezer,

de campagnetruien zijn binnen! Natuurlijk meteen aangetrokken, die trek ik de komende drie weken niet meer uit.

Ik bracht mijn dochter naar school, nu zit die op het openbaar basisonderwijs. Daar zijn natuurlijk nog niet veel CDA-kiezers te vinden, maar dat gaat na vandaag zeker veranderen. Mijn trui maakte veel indruk op de stagiair.

Want het CDA is voor iedereen! Ook voor de openbaren. Waarom heb ik mijn kind eigenlijk op een openbare school? Ik ga altijd wel naar een kerk, maar dit is de vrijzinnige kerk. De vrijzinnige kerk is gewoon een vereniging, net als de voetbalvereniging, maar dan zonder bal en met een torentje op het dak. Die vrijzinnige “kerk” hoort niet bij de PKN (PKN, dat zijn alle kerken in Nederland, behalve de katholieken). Dat ligt meer aan de PKN dan aan de vrijzinnigen. Wij mogen gewoon niet meedoen, omdat we geloven dat alle geloven gelijkwaardig zijn. Zelf kan ik daar echt tranen van in de ogen krijgen. Als je kijkt naar alle brandhaarden op aarde kunnen we wel wat meer vrijzinnigheid gebruiken.

Dus openbaren, stem gewoon CDA, je hoort er helemaal bij bij ons. Wij zijn PKN en méér, je kunt gewoon meedoen. Ik heb zélfs al een rechtgeaarde atheïst ontdekt binnen het CDA, uit Amsterdam, hij gaf debattrainingen en was al 20 jaar lid. Dit vond ik zelf ook wel wild, want ik geloof bijna alles. Zo geloof ik ook in reïncarnatie, vooral als ik een koe naar de slacht moet doen, en ik krijg er pijn van in mijn hart. Toch heb ik geleerd ze gewoon op te eten, dus ik hoop dat je mijn geloof niet al te radicaal vindt.

Je kunt natuurlijk als openbare in het midden ook denken dat je bij D66 hoort, maar dat zijn over het algemeen ambtenaren! Help, hele knappe mensen natuurlijk, maar soms vergeten ze hun bron, de ondernemer. Het is loonstrookjes-idealisme bij D66, te veel onpraktische en onwerkelijke bureau gedachten. Te gedacht, te theoretisch. En altijd oppositie, ze nemen niet echt verantwoordelijkheid, ze weten het liever beter. Zij hoeven nooit een koe naar de slacht te doen, dus vandaar dat ze niks geloven misschien. Ik ken maar 1 D66 boer, en die is akkerbouwer. Zonder dat iedereen meteen ondernemer moet worden, kun jij toch echt beter CDA stemmen, wat je ook gelooft, zélfs als je niks gelooft.

Je kunt gewoon altijd campagnetruiop mij stemmen.

Irene van de Voort, CDA, lijst 1, nr 11.

This entry was posted in CDA, Compassie, Ede, Gemeenteraad and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Met de CDA-campagnetrui naar de openbare basisschool

  1. Nou Irene, ik ga er serieus over nadenken!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s