Het strenge CDA

Lieve kiezer,

het CDA is soms best een beetje streng. Ik bedoel dat niet religieus. Bij het CDA kan heel veel op religieus gebied. Bij de SGP en bij de Christen Unie niet. Die zijn heeeeel streng gelovig.

Wij van het CDA zijn wel gelovig, maar niet streng. Je mag geloven wat je wilt, het CDA vind dat allemaal even goed. Gelukkig maar, we leven in een vrij land. 

Neee, het CDA is streng in de jeugdzorg. Er stond een mooi artikel in de Gelderlander over onze jeugdzorg-strengheid.

http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/bezem-door-56-activiteiten-voor-jongeren-in-ede-1.4215332

Daar zijn we trots op. Wij, die scherpe CDA fractie, had om een onderzoek gevraagd naar kosten in de jeugdzorg, samen met El Kaddouri van D66. Dat is trouwens ook een heel goed raadslid, dit even terzijde. En zij is ook heel streng op kosten in de jeugdzorg en ook niet streng in gelovigheid. Zo zie je maar, partijen kunnen elkaar soms dicht naderen, maar toch kun je beter op mij stemmen. Want……. ik mediteer. Zo, die zit.

Nu zijn in Ede dus op gezag van het CDA en El Kaddouri wel 56 activiteiten/organisaties voor de jeugd bekeken. Het bleek dat sommigen geen resultaat bieden voor het geld dat zij krijgen. Genoemd wordt bureau Titan, dat mensen begeleid die jong zijn en crimineel. Weinig resultaat. Tja, criminele jongeren, dat zijn natuurlijk geen lieverdjes, wat moet je er mee?

Het is een lastig probleem, maar wat je ook verzint, het moet resultaat opleveren, en anders moet je er weer mee stoppen. In de woorden van Jaap Boot (fractievoorzitter van het CDA in Ede):  “We moeten durven benoemen wat niet goed is.” Best streng.

Nu heb ik laatst een film gezien, die heet “Doing Time, Doing Vipassana” Daarbij gingen mensen in gevangenissen 10 dagen een stilte-retraite doen, waarbij ze niet mochten praten, en wel mochten mediteren. Heel streng dus eigenlijk, maar ze deden het vrijwillig. Ze kwamen in de film na 10 dagen huilend als kleine kinderen uit de retraite, en vielen in de armen van een begeleider. Je kreeg verhalen als:”Ik heb 3 mensen vermoord, maar deze retraite heeft mijn leven veranderd”. Of: “Ik zal het nooit meer doen, ik ga iets van mijn leven maken.” Of: “Ik ga vergeving vragen aan de nabestaanden.” Afijn, heel effectief leek mij, en niet duur. Eerlijk gezegd liepen mij de tranen ook over de wangen. En het geloof dat erbij hoort, is ook helemaal niet streng.

Misschien een ideetje voor Ede, jammer dat wij geen gevangenis hebben. Ondertussen kun jij gerust CDA stemmen als je een beetje effectief jeugdzorg beleid wilt. Want jeugdzorg wordt een taak van de gemeente, en daar gaat straks heel veel geld in om in Ede. Jeugdzorg is echt een CDA-ding. We zijn streng, en we hebben een hart. Rechtvaardig heet dat. Laat dat nou net één van de vier deugden uit de CDA-basis zijn. (Rechtvaardigheid, Solidariteit, Rentmeesterschap, Verantwoordelijkheid)

Je Irene van de Voort, lijst 1, nr 11.

2091

 

Jeugd zonder zorg.

Wees genereus naar kinderen die een minder zorgeloze jeugd hebben

This entry was posted in CDA, Compassie, Ede, Gemeenteraad, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s