Middelbare scholen in Ede

Lieve Kiezer,

donderdag was ik op de open dag van het Marnix. Dat is een middelbare school in Ede, een grote goeie. Mijn dochter zit in groep 8, dus vandaar dat wij moeten kiezen uit de 3 middelbare scholen die Ede rijk is. En omdat ik wannabee gemeenteraad lid ben, kon ik meteen onderzoekend rondkijken of ons gemeentelijke belastinggeld goed besteed wordt.

Kiezen uit 3 middelbare scholen. Wat een luxeprobleem. Dat bleek ook uit het feit dat mijn dochter “Wie is de mol” wilde zien, en dus hoe dan ook met een uurtje weer thuis wilde zijn. Haar keuze tussen een Tweetalig VWO, een VWO sprint, een expressieklas, gymnasium, en tussen het Pallas (óók al zo’n goeie school) en het Marnix, haar toekomst, haar zicht op een gelukkig leven, is niet zo belangrijk als “Wie is de mol”. Luxe-, luxe-, luxe- problemen. Misschien heeft het Marnix expres haar open dag tijdens “Wie is de mol” georganiseerd, om zo alvast een goede voorselectie te krijgen. Als ik dan denk aan mijn moeder die nog maar een generatie geleden zich gelukkig prijsde dat zij als meisje niet naar de huishoudschool hoefde, maar MAVO mocht doen, dan wrijf ik mij de ogen nog eens uit. Er is in korte tijd veel veranderd.

Als ouder van vier stieven, heb ik al ruime ervaring met Het Pallas en het Marnix, en mijn eigen echtgenoot en zoon zaten/zitten op Het Streek (oók een hele goeie school!). Ik zou werkelijk niet kunnen zeggen welke school beter is, ik zie de cultuur op de scholen als respectievelijk, PvdA, VVD en CDA. En die pluriformiteit is heel belangrijk. Het lijdt tot creatieve lesprogramma’s, en gezonde concurrentie. Dat wij als sociaal liberaal gezin ons overal wel thuis voelen, dat is verder ons probleem. Drie middelbare scholen in Ede is een groot goed dat ik als gemeenteraadslid graag wil koesteren.

Prijs mij gelukkig dat ik niet in Barneveld woon, met slechts één super grote SGP school (Johannus Fontanus College), of in Wageningen met slechts één super grote Groen Links school (Pantarijn).

Mijn dochter met haar 11 lentes, denkt dat ze via het Marnix een betere baan kan krijgen, en dat ze op het Pallas betere vrienden kan maken. Nou vraag ik je, hoe leg ik haar uit dat beide scholen geschikt zijn voor een goeie baan en goeie vrienden?? Ze gaat het vast helemaal maken, als ze maar nooit de politiek in gaat…

Team CDA 2014-2018

CDA Ede, nieuwe team.

Irene van de Voort

CDA lijst 1, gemeenteraadsverkiezingen Ede, 19 maart 2014, NR 11!!

 

 

This entry was posted in CDA, Ede, Gemeenteraad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s