De gemeenteraad is booming

Lieve kiezer,

Ohh, lieve lieve kiezer, ik heb je echt gemist. Maar nu komen er weer verkiezingen, dus we kunnen weer samen politiek bedrijven!! Dat wordt gezellig.

Op 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb erg mijn best gedaan lieve lieve kiezer, maar helaas ben ik op een onverkiesbare plek gezet. Dus nu moet ik extra hard bloggen.

Gemeentelijke dossiers zijn best pittig. In Ede gaat alles redelijk op rolletjes, dus een revolutie was ik niet van plan. Als je dat wilt, moet je zelf een partij oprichten, want zelfs de SP in Ede heeft dat niet in haar verkiezingsprogramma. Neee, er zijn wel belangrijke dingen: alle zorg gaat naar gemeente, dus als je zorgbehoevend bent, dan moet je zeker stemmen. Als je daarbij ook een eigen verantwoordelijkheid voelt, stem dan CDA.

Verder is er de grondpolitiek. In Ede gaat dat redelijk, nog geen ernstige calamiteiten kunnen ontdekken, maar het is wel spannend. Als er grond afgeboekt moet worden, omdat het niks meer waard is, omdat niemand hier meer wil wonen, dan gaat het meteen om miljoenen. Dat wordt dan weggehaald bij de zorg. Zo gaat dat. Niet te grootte risico’s nemen dus, als gemeente, dat hebben we nu wel geleerd. In Ede loopt dat allemaal redelijk met een sisser af, geen gekke dingen. En er worden ook nog steeds woningen verkocht, Ede/Lunteren is een populaire gemeente om te wonen.

Dat waren twee hoofdpunten, ff kort om mee te beginnen. Ik hoop dat het posten van deze blog net zo op rolletjes loopt als de Edese grondpolitiek, en ik hoop dat je op mij stemt op 19 maart.

Lieve groetjes lieve kiezer, Je Irene van de Voort.

 

 

This entry was posted in CDA, Ede, Gemeenteraad, Lunteren and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s