De Partij van de Verveling en Verwoesting

Lieve kiezer,

PVV'ers zouden koeien kunnen melken of tomaten kunnen plukken

 

De Partij van de Verwoesting heeft weer huis gehouden. De PVV, dat is een fase, ik heb mijn lesje geleerd. De PVV, dat zijn verwende kleine kinderen, het lijkt wel alsof ze zich gewoon vervelen en daarom blazen ze maar weer eens een kabinet op. Daar kun je het bestuur van het land niet aan over laten. Geef mij dan maar weer gewoon gestudeerde mensen.

Bij de Partij van de Verveling en Verwoesting maken ze zich druk over dierenpolitie, omdat deze kiezers het blijkbaar erg vinden als er een paard alleen in een wei staat. Er schijnen zelfs mensen te bellen naar 114 als er een koe kalft in de wei. Dit terzijde. Maar dat Moody’s nu bromt over de kredietwaardigheid van het land, dat kan ze blijkbaar geen bal schelen. De PVV had omlaag moeten kelderen in de peilingen na deze dwaze daad, maar nee, gebeurt niet. Laat PVV-kiezers ook eens lekker aan het werk gaan, koeien melken of tomaten plukken, in plaats van te klagen over Polen en de Islam. Ok, ik zal ze niet over één kam scheren, al die PVV kiezers, misschien zit er nog één goeie tussen: het Wildersisme is een bedreiging voor onze vrijheid. Jan en Margo zijn het hier weer helemaal over eens.

In eerste instantie kon ik ook nog wel de humor inzien van de PVV. Wilders zag ik als een soort “buurman en buurman”, maar dan in zijn eentje. Bovendien ben ik boven alles democraat: er zijn wel 1,5 miljoen kiezers naar de stembus gewandeld, die dat anders niet hadden gedaan. Daar had ik gewoon respect voor, los van de acherhaalde mening die hij verkondigd. Maar dat hij als een babietje spelend met lucifers dit land zo in de brand kan zetten in tijden van crisis, dat had ik niet verwacht. Omdat hij zo slim is. Maar het is geen slimheid. Het is doortraptheid. Ik ben er helemaal klaar mee.

Leve het CDA. Gelukkig zijn we onze splijtzwam PVV nu voor goed kwijt. De prijs die we moeten betalen voor deze les is hoog. De PVV, dat is een fase waar we doorheen moeten. Ik hoop van harte dat de gestudeerde mensen binnen het CDA en andere partijen weer de brug kunnen leggen naar de PVVkiezers. Dat ze binnen worden gehaald als verloren zonen. Het CDA zou een speciale campagne moeten voeren voor de hoeren en de tollenaars. (Even wat christelijk jargon, deze blog wordt ook intern gelezen). Want je kunt PVV’ers niet hun eigen partijtje laten runnen. Gewoon te gevaarlijk. Politiek móet minder elitair, leve de eerste generatie-intellectuelen. Mensen die naar de universiteit zijn geweest, maar die ouders hebben die niet meer hebben geleerd dan de lagere school. Daar zou de politiek iets mee moeten doen. Een beetje meer directheid. Dan lost de Partij van de Verveling en Verwoesting vanzelf weer op in de rest. Ik bid alle goden dat dit mag lukken. Want zo gaat het niet langer.

Je Irene van de Voort, CDA lid Ede, te Lunteren, en trekker van Kerngroep Landbouw.

This entry was posted in CDA, Compassie, Jan en Margo, kredietcrisis, PVV and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s