Gras inkuilen

Ohhh, lieve kiezer,

het is allemaal heel spannend vandaag. We zijn aan het inkuilen!! Dat betekent dat we gras aan het maaien zijn, en dat halen we dan van het land, met een zogenaamde opraapwagen. Technisch jargon wat allemaal heel goed te volgen is voor de gemiddelde burger die het verschil tussen en koe en een stier niet altijd direct ziet. we stoppen dat opgeraapte gras in een kuil. Het heet dan ook "inkuilen". Tegenwoordig is dat eigenlijk een silo in plaats van een kuil, maar dat doet er niet zoveel toe, het gaat om het principe: luchtdicht opslaan. Daarbij mag het niet regenen!! En dat kan het nu elk moment gaan doen. Iedere druppel kost ons minstens een euro. Want nat gras, dat lusten onze lieve dames niet. Dus, ta ta ta, ik bijt nog maar een nageltje.

Waar ik als boer eigenlijk niet maal om deze verregende zomer, kan ik op dit moment wel helemaal meeleven met de burger, wars van iedere vorm van productie van voedsel, het liefts iedere dag bij 25 graden ligt te bakken in de zon. Dat is ook helemaal dé temperatuur om in te kuilen.

Zo zie je maar weer hoe de burger en boer elkaar kunnen vinden, lieve kiezer. En… volg je ook de discussie over boerenkaas?? Nee? Ga dan eerst even een stukje halen op de markt, en proef, proef, proef. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: proef.

Dan leer ik je daar de volgende keer meer over. Ik hoor nu de eerste opraapwagen komen, en haast mij naar de "kuil".

Je Irene van de Voort, CDA lid te Lunteren, afdeling Ede.

 

This entry was posted in Bleker, Natuur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s