Gepensioneerden en koeien

Lieve kiezer,

maandag om 10.00 hoor ik het aantal voorkeursstemmen dat ik heb gehaald in het provinciehuis in Arnhem.

De meneer van het vieze filmpje, van het CDA in Limburg, Ger Driessen, heeft een voorkeurszetel! In het filmpje was er een blote bil te zien, en tatoeages. Hier in Ede was er nogal wat reuring over in onze CDA afdeling. Maar Jezus ging ook om met de hoeren en de tollenaars, dus volgens mij kan het wel. De CDA cultuur mag van mij wel iets losser.

Toch zou ik geen zetel willen halen door de kiezer te beloven dat ik naakt in de Playboy ga. Met mijn 40 jaren en drie bevallingen weet ik ook niet of ik dan wel uberhaupt wel een zetel zou kunnen halen, maar dat terzijde.

Het gaat om de politieke inhoud, niet om de fysieke.

De dag na de verkiezingen kwam er toevallig een journalist langs. Het ging over biologische landbouw, maar ik had het alleen maar over de verkiezingen. In het kader van de permanente campagne moet je alíjd het CDA geluid laten horen. De journaliste vond het heel knap dat ik alle koeien bij naam kende, en ze dus goed uit elkaar kan houden. Voor mij is dat geen moeite, ik zie de koeien iedere dag, en ken ze gewoon.

Maar de mensen in het CDA waar ik nu vaak mee samenwerk, zijn merendeel senioren. Gepensioneerd. Ik blijf ze door elkaar halen. Normaal heb ik dat nooit, maar ze lijken allemaal zo op elkaar! Grijs, met een bril, man.

Wat mij opvalt is dat ze wel allemaal een uniek verhaal hebben. Altijd leuk. De een bezoekt moslims en massagraven in Sébrenica, de ander bouwt windmolens, de volgende bestuurt een weeshuizenstichting. Kijk, dat is nou CDA. Het is echt ongelooflijk inspirerend hoe bewogen CDA'ers in het algemeen zijn, en wat ze allemaal doen voor de maatschappij.

Lieve kiezer, het CDA moet écht verjongen. Wordt alsjeblieft lid. Ook als je geen belijdenis hebt gedaan in de C, maar gewoon open bent.

Van de 6 voorgestelde voorzitters, zijn er ook drie moeilijk uit elkaar te houden. Maargoed, ik ga voor Ronald Zoutendijk. Ik denk dat hij de openheid bezit om het CDA te leiden van interconfessioneel naar interreligieus, wat voor de toekomst noodzakelijk is, en tegelijkertijd de Christelijke oude bloedgroepen allemaal binnenboord kan houden. Het is een moeilijk en spannend proces.

Voor de zekerheid heb ik hem daarover een mailtje gestuurd, lieve kiezer, ik ben benieuwd.

Je Irene van de Voort. 

This entry was posted in Natuur and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s