Staatssecretaris Ben Knapen komt as maandag

Lieve kiezer,

Morgen, maandag 28 februari, komt Staatssecretaris Ben Knapen naar Lunteren. Naar onze boerderij om precies te zijn!! Hij is van ontwikkelingssamenwerking, dus het is een beetje lastig om hem te koppelen aan de provinciale staten campagne. Maar in Gelderland studeren gelukkig heel veel studenten uit ontwikkelingslanden. In Wageningen, maar ook in Barneveld, bij het PTC+. Die studenten komen vaak voor een excursie naar onze boerderij. Zo ook morgen, en zo ook de staatssecretaris!! Van het CDA natuurlijk. Gezellig. Een VVD'er komt er in campagnetijd niet in bij ons. Groen Links had gebeld of ze onze boerderij mochten gebruiken in campagnetijd. Nee, natuurlijk niet, Groen Links snapt niets van landbouw, ze kunnen alleen maar biologisch roepen, zonder het verschil te kennen tussen hooi of gras, of tussen een koe en een stier.

En nu is ook nog de meerderheid van de Tweede Kamer tegen megastallen. Mede dankzij de PVV. Hypocriet. De hypocrisie regeert.

Want maar twee procent van de mensen eet biologisch. En grofweg 60% van de mensen is nu tegen megastallen. Dus 58% is hypocriet. Men stemt tegen megastallen, maar met eet er wel uit. Terwijl het vlees uit de biologische ministallen gewoon vrij verkrijgbaar in de supermarkt ligt. Daar lopen deze mensen in de supermarkt aan voorbij, omdat ze dat te duur vinden. Dat is hypocriet, lieve kiezer. Practice what you preach, zeggen ze dan in het Engels. Als je iets vind, dan moet je het zelf ook doen.

En scharrel dan?? Ik ken een hele lieve gezellige scharrelboer en boerin, met leuk een paard en een geitje in een weitje, en met 140.ooo scharrelkipjes in de stal. In 6 afdelingen, 3 stallen met 2 verdiepingen. Dat is mega, volgens de laatste definitie van mega. Scharrelkippen lopen niet in de wei. Wist je dat wel, lieve kiezer. Weidegang maakt de eieren namelijk heel duur, lieve kiezer. En wie gaat dat betalen? De boer uit eigen zak? Nee, dat kan niet, lieve kiezer, dan is hij binnen drie dagen failliet. Weet je wel wat het kost om 140.000 kippen biologisch te voeren en naar buiten te laten, en in kleine stalletjes te houden?? Ministalletjes zijn dure stalletjes. Jij moet het verschil betalen. En jij doet dat niet. Dat blijkt maar weer, want jij eet niet biologisch. Op die 2 % van de mensen na dan.

Natuurlijk hebben scharrelkippen het al wel veel beter dan gewone kippen, lieve kiezer. Dus probeer eens een scharrelvarkentje ook. Mega of niet, begin gewoon ergens.

Daar ga ik het morgen eens over hebben, met al mijn lieve kiezers, die gezellig Ben Knapen komen spotten. En de klimaatsveranderingen. En de natuur. Het wordt echt gezellig morgen. En eens zien wat onze buitenlandse gasten ervan vinden, hebben zij wel zin in megastallen in hun land, om ons goedkope voedsel te maken? Ik hoop dat ik  nog tijd over hou om het verschil uit te leggen tussen een koe en een stier.

Weet wat je eet, lieve kiezer, het maakt mij niet uit. Maar draag de consequenties van je handelen. Dat is de kern van het CDA. Dus stem dan met een ijzeren consequentie ook CDA. Via de politiek krijg je de megastallen niet de wereld uit. Wel via je eigen bord en buik. Stem dan aanstaande woensdag gerust 0p een biologisch boerin, je Irene van de Voort,  Nr 25 op de Gelderse lijst.

Ik ga ff niet mijn adres op internet zetten, maar als je de afslag Lunteren pakt, en je rijdt richting Ederveen, dan kom je er wel. Vanaf 16.30 inloop met koffie. Vanaf 17.00 is de staatssecretaris aanwezig, tot 18.00. Alles is buiten, kleed je warm aan.

This entry was posted in Bleker and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s