Lekker gezellig flyeren voor het CDA in de winkelstraat van Ede.

Lieve kiezer,

op de markt is het altijd gezellig. Alle partijen flyeren, het CDA stond gezellig dicht bij de SGP. Ik hou wel van een man in de buurt.

Veel kiezers gesproken, en veel geleerd. Voor de gelegenheid was ik op een zeepkist gaan staan, en als mensen riepen dat ze niet gingen stemmen, riep ik ze na dat ze dan ook niet mogen klagen over politiek. Je moet wel tegen je verlies kunnen als je stemt. Niet iedereen krijgt zijn zin, dat is nu juist de grap van democratie. Samen, in het compromis, weten we het meest, en komen we het dichtst bij de waarheid.

Het CDA borrelt een beetje, intern, maar ook bij kiezers. We liggen bij sommigen niet goed, vanwege onze samenwerking met Wilders. Daarop antwoord ik dat er wel 1,5 miljoen mensen op hem gestemd hebben. Dat is heel veel, lieve kiezer. Bovenal ben ik democraat. Wat mensen vinden, ook al vind ik het onzin, het is een feit dat zij het vinden. Bij het CDA sluiten we niemand buiten, zelfs niet de buitensluiters. We blijven gewoon onszelf. Doordat de PVV mee mag doen, hoop ik dat PVV kiezers  inzien dat ze niet zo boos hoeven te zijn. Dat hun woede een beetje zakt, en dat ze weer een beetje rustig worden,  lieve kiezer. En weer gewoon op een democratische partij stemmen, lieve kiezer, die de fundamenten van onze rechtstaat niet in twijfel trekt voor Moslims. Dat is mijn strategie achter het samenwerken met de PVV.

De PVV is een fase waar je als samenleving doorheen moet.

Verder werd ik aangesproken door een Marokkaanse van de PvdA over mijn blog over de bakstenen. Het is niet waar dat er 50 aangiften zijn gedaan rondom bakstenen. Er is één aangifte gedaan bij de politie door iemand die met een baksteen gewond is geraakt. Bovendien is de groep die hiervan verdacht wordt gemengd.

Daarmee is het probleem niet opgelost, maar wel genuanceerder. Dus PVV stemmers, zorg dat je de feiten kent.

Ik hoop dat het CDA bij deze tegenwind weer sterker uit de bus komt. In een nieuw jasje. Met dezelfde inhoud. Uit de nieuwsbrief van het CDA:

Waarom CDA? Het CDA gelooft in de kracht van mensen. In een samenleving waar al die mensen aan bijdragen en verantwoordelijk voor zijn.

Dat is ons CDA-fundament, lieve kiezer. Niet de markt, niet de overheid, maar de mens staat centraal. Ieder met zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, in vrijheid.

En waar is dan God gebleven bij het CDA? Op zich zit in bovenstaand antwoord al genoeg religie. Samenleven vanuit een persoonlijke verantwoordelijkheid heeft die diepgang. Op facebook las ik in een profiel van een 20 jarige bij geloofsovertuiging: God. Ik hoop dat dit jonge mens het CDA ziet staan, en niet struikelt over de C.

We moeten bij het CDA terug naar onze uitgangspunten: verantwoordelijkheid, gerechtigheid, solidariteit en rentmeesterschap. Als je dat beoefent, kom je God vanzelf tegen. Vanuit welke religie dat is, maakt God niet veel uit denk ik, en dat zou bij het CDA ook zo moeten zijn.

Dan zijn we meteen weer écht Christen ook nog. Of iets anders. In een nieuw jasje, met dezelfde inhoud. 

Lieve kiezer, wat je ook gelooft, je kunt altijd op mij stemmen. Je Irene van de Voort, nr 25 op de lijst van het CDA van de Provinciale Staten verkiezingen in Gelderland. 2 Maart, dat is aanstaande woensdag, lieve kiezer!!!

This entry was posted in Natuur and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s