Libische Moslimdemocraten, word lid van het CDA.

Lieve kiezer,

De laatste ski-vakantiedag zit erop! Op ons vrijwillige slagveld in de bergen vandaag één gebroken been en één keer de traumahelicopter voor een gevalletje met onbekend letsel. Het viel allemaal wel mee, lieve kiezer. Alleen tijdens het koken voor ons samengestelde gezin met in totaal 7 kinderen, stootte ik mijn hoofd tegen de afzuigkap, zodat er toch nog bloed vloeide. Gelukkig kon dat allemaal met de keukerol gestelpt worden. Zoals ik al zei: het viel allemaal wel mee.

Vanuit deze situatie in vrede, iedereen gezellig op vakantie en goed verzekerd, met als enige minpuntje dat hier alleen de kranten van gisteren verkrijgbaar zijn, zijn de chocoladeletters in de Telegraaf, over de toestand in Libië, nogal surrealistisch.

Er vloeit veel bloed in Libië. Gadhafi’s oproep tot geweld tegen het volk is voor ons ondenkbaar. Zouden ze het gaan redden met de democratie, daar in de Arabische wereld? Is het zaadje gelegd in de gedachten van het volk? Bestaan Moslimdemocraten??? Democratie is een vorm van vertrouwen in elkaar. Kunnen mensen daar dat vertrouwen ook hebben? Is er genoeg persvrijheid? Kunnen genoeg mensen lezen en schrijven? Democratie maken is een kwetsbaar proces, lieve kiezer.

Laten we de Moslimdemocraten in Nederland in ieder geval mee laten doen met de Christendemocraten.

Christendemocraten + Moslimdemocraten = Compassiedemocraten.

Ik hoop dat alle Libiërs in Nederland, met een dubbel paspoort, vandaag nog lid worden van het CDA. En gaan bloggen. In het Arabisch, lieve kiezer.

En vrienden worden op Facebook.

Meer kunnen we op dit moment ff niet doen. Oja, JIJ KUNT GAAN STEMMEN!! Zorg dat de democratie in je eigen land leeft. Democratie is ook hier bevochten met veel bloed. Misschien is daarom de kleur van dat podloodje nog steeds rood,lieve kiezer.

Motto van deze verkiezingen: stem op een blogger! Als wij geen bloggers hebben in de politiek, lopen we straks nog achter op de Arabische democratiën.

Je Irene van de Voort, nr 25 op de lijst van het CDA, provinciale statenverkiezingen, 2 maart 2011, Gelderland, Nederland.

This entry was posted in Bleker, Natuur and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s